Hava Durumu

İşçi bayramına direnerek girdiler

2017 yılı Ağustos ayında Babacanlar Kargo Şirketinde çalışan 9 işçi darp edilerek işten atılmıştı. 630 günden bu yana işe geri dönüş için direnen işçiler, 1 Mayıs İşçi Bayramına direnişte kutlayacaklar.

Haber Giriş Tarihi: 30.04.2019 19:36
Haber Güncellenme Tarihi: 30.04.2019 20:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
İşçi bayramına direnerek girdiler

Babacanlar Kargo Şirketinde çalışan TÜMTİS Sendikasına bağlı 9 işçi, 2017 yılı Ağustos ayında sendika işçisi oldukları gerekçesi ile darp edilerek işten atılmışlardı. 2017 yılında başlayan direnişte 630’uncu gün geride kalırken, işleri için mücadele veren 9 işçi 1 Mayıs İşçi Bayramını direnerek kutlayacaklar. İşçilerin durumuna ilişkin gazetemize açıklamalarda bulunan TÜMTİS Gaziantep Şube Sekreteri Mahmut Canyurt, 9 işçinin hukuk mücadelesini kazanmasına rağmen işe geri dönüşlerinin yapılmadığını söyledi.

“SENDİKAL NEDENLERLE İŞTEN ATILDIKLARI MAHKEME KARARI İLE TESPİT EDİLDİ”

Sözlerini sürdüren Canyurt, “Babacanlar Kargo önünde işçilerimizin direnişleri devam ediyor. 630 günden bu yana arkadaşlarımız işe geri dönebilmek için mücadele veriyorlar. Bizim buradaki talebimiz, arkadaşlarımızın iş yerlerine geri dönmesidir. Yerel mahkeme kararını verdi,  işçi arkadaşlarımızın sendikal gerekçelerle işten atıldıkları tespit edildi. İstinaf Mahkemesinde de 4 işçi arkadaşımızın sendikal nedenlerle işten atıldıklarını onayladı ve cezai müeyyide ödendi.”

İŞVERENE CEZAİ İŞLEM YOK

İşverenin tazminat ödediğini ifade eden Canyurt, “İşe geri dönüş kararlarına rağmen işveren tarafından bu karar uygulanmadı. İş yerinde Suriyeli göçmenlerin çalıştırıldığı konusunda başta Gaziantep Valiliği olmak üzere SGK ve İş Kur’a dilekçeler verdik. Bu konuyla ilgili herhangi bir yaptırım uygulanmadı. Arkadaşlarımız işlerinden sendikal gerekçelerle ve darp edilerek atıldılar. Bununla ilgili emniyette ve hastanelerde darp raporları mevcuttur. İşveren bu konuyla ilgili ne mahkemeye çağrıldı ne de bir işlem yapıldı.”

HAKKIMIZDA DAVA AÇILDI

Konuyla ilgili olarak TÜMTİS Genel Başkanı Kenan Öztürk başta olmak üzere pek çok oda başkanının kendilerine destek verdiğini hatırlatan Canyurt, “Basın açıklamaları yaptığımız gerekçesiyle bizim hakkımızda dava açıldı. Burada işçi emekçiler sendikasız ve güvencesiz bırakılmak isteniyor. 630 günden bu yana arkadaşlarımız direnişlerini sürdürüyorlar” diye konuştu.

 A.DUMAN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.