Hava Durumu

İş cinayetlerinde ilk sıralardayız

İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi (İSİG) Meclisi tarafından Kasım Ayı İş Cinayetleri Raporu açıklandı. Açıklanan rapora göre, Kasım ayında en az 126, yılın ilk on bir ayında ise en az bin 606 işçinin, iş cinayetlerinde yaşamını yitirdiği belirtildi. Raporda Gaziantep’te gerçekleşen iş cinayetlerinde 10 insanın yaşamını yitirdiği ifade edildi.

Haber Giriş Tarihi: 09.12.2019 19:34
Haber Güncellenme Tarihi: 09.12.2019 21:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
İş cinayetlerinde ilk sıralardayız

İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi (İSİG) Meclisi tarafından Kasım Ayı İş Cinayetleri Raporu açıklandı. Açıklanan rapora göre, Kasım ayında en az 126, yılın ilk on bir ayında ise en az bin 606 işçinin, iş cinayetlerinde yaşamını yitirdiği belirtildi. Raporda Gaziantep’te gerçekleşen iş cinayetlerinde 10 insanın yaşamını yitirdiği ifade edildi.

İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi (İSİG) Meclisi, Türkiye genelinde meydana gelen iş cinayetlerini gündeme taşımaya devam ediyor. İSİG Meclisi tarafından hazırlanan raporlara göre, Türkiye genelinde 2019 yılının 11 aylık döneminde bin 606 işçi, yaşanan iş cinayetlerinde yaşamını yitirdi. İşçi sağlığı ve güvenliğine yeterli önemin verilmediği ülkemizde gerekli önlemlerin alınmaması, iş kazalarına (cinayetlerine) neden oluyor.

GAZİANTEP İKİNCİ SIRADA

İSİG Meclisi tarafından Kasım Ayı İş Cinayetleri Raporu yayınlandı. Yayınlanan rapora göre, Kasım ayında 126 işçi, meydana gelen iş cinayetlerinde yaşamını yitirdi. Rapora göre en fazla iş cinayeti İstanbul’da yaşandı. 15 işçinin hayatını kaybettiği İstanbul’u, Gaziantep takip etti. Yaşanan iş cinayetlerinde 10 kişi hayatını kaybetti. Gaziantep, yaşanan olaylarla iş cinayetlerinde ikinci sırada yer aldı.

FECİ ŞEKİLDE CAN VERDİ

İlk olay 5 Kasım tarihinde gerçekleşti. Bir çikolata fabrikasında makine bakımı yapan işçi Mustafa Doğan, kontrol amaçlı çikolata karıştırma mikserinin içerisine girdi. Bu sırada henüz bilinmeyen bir nedenle makinenin çalışması üzerine 19 yaşındaki genç, feci şekilde can verdi. Olay ile ilgili soruşturma başlatıldı.

TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK İSKELE KAZASI GERÇEKLEŞTİ

İkinci olay ise 18 Kasım tarihinde yaşandı. Yapımına 2012 yılında başlanan, işlemleri Şahinbey Belediyesi tarafından sürdürülen Akkent Camii’nde ihmalle sonucu Türkiye’nin en büyük iskele kazası gerçekleşti. İnşaat alanında inceleme yapmak için bölgeye gelen İnşaat Mühendisi Korkut Küçükcan, kurallara aykırı olarak konulan ahşap iskelenin çökmesi sonucu yaşamını göçük altına kaldı. Yaşanan olay sonrasında ihmaller zinciri bir bir ortaya çıkarken, kent genelinde büyük tartışmalar yaşandı.

DOLUM YAPILIRKEN PATLAMA MEYDANA GELDİ

2. Organize Sanayi Bölgesi’nde sanayi tipi ve tıbbı oksijen dolumu yapılan bir tesiste meydana geldi. İddiaya göre, oksijen tüpü dolumu yapılırken henüz bilinmeyen bir nedenle patlama meydana geldi. Patlamada sonucu o esnada tesiste çalışan işçi Vedat Öksüz (51) hayatını kaybetti. Olay yerine gelen sağlık ekipleri de yaptıkları ilk müdahalede Öksüz’ün hayatını kaybettiğini belirledi.

BİNLERCE İNSAN YAŞAMINI YİTİRDİ

Raporda, “Kasım’da Türkiye’nin 44 şehrinde ve yurtdışında 6 ülkede iş cinayeti gerçekleştiğini tespit ettik: 15 ölüm İstanbul’da; 10 ölüm Gaziantep’te; 7 ölüm Kocaeli’de; 6’şar ölüm Bursa ve İzmir’de; 5’er ölüm Afyon ve Antalya’da; 4’er ölüm Ankara, Diyarbakır, Muğla ve Sakarya’da; 3’er ölüm Balıkesir, Eskişehir, Samsun ve Şırnak’ta; 2’şer ölüm Bilecik, Çorum, Edirne, Hakkari, Kütahya, Malatya, Şanlıurfa, Uşak ve Zonguldak’ta; 1’er ölüm Adana, Aydın, Bartın, Bayburt, Çanakkale, Denizli, Elazığ, Erzincan, Gümüşhane, Karabük, Kayseri, Kırşehir, Konya, Mardin, Mersin, Niğde, Ordu, Sinop, Tekirdağ, Trabzon, Belçika, Endonezya, Irak, Kuzey Kıbrıs, Macaristan ve S.Arabistan’da yaşandı” ifadeleri yer aldı.

A.DUMAN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.