Hava Durumu

İş cinayetlerinde de ilk sıralardayız!

İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği (İSİG) Meclisi tarafından Haziran Ayı İş Cinayetleri Raporu açıklandı. Açıklanan rapora göre, Haziran ayında en az 188 işçi hayatını kaybetti. En fazla iş cinayetinin meydana geldiği il İstanbul olurken Gaziantep, Haziran ayında en fazla iş cinayetinin yaşandığı iller arasında yer aldı.

Haber Giriş Tarihi: 16.07.2020 17:12
Haber Güncellenme Tarihi: 16.07.2020 18:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
İş cinayetlerinde de ilk sıralardayız!

 

İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği  (İSİG) Meclisi tarafından Haziran Ayı İş Cinayetleri Raporu açıklandı. Hazırlanan rapora göre, Haziran ayında en az 188 işçi hayatını kaybetti. En fazla iş cinayetinin meydana geldiği iller arasında İstanbul ilk sırada yer aldı. Haziran ayı içerisinde Gaziantep’te meydana gelen iş cinayetlerinde ise 7 işçi hayatını kaybetti.

İŞ CİNAYETLERİNE DİKKAT ÇEKİLDİ

İSİG Meclisi tarafından hazırlanan raporda, İş cinayetlerinin şehirlere göre dağılımı da yer aldı. Buna göre, 15 ölüm İstanbul’da; 11 ölüm Konya’da; 8 ölüm Sivas’ta; 7’şer ölüm Aydın, Gaziantep ve Kocaeli’de; 6’şar ölüm İzmir, Şırnak ve Zonguldak’ta; 5’er ölüm Bursa, Samsun ve Uşak’ta; 4’er ölüm Ankara, Kahramanmaraş, Kastamonu, Niğde, Ordu, Osmaniye, Sakarya ve Şanlıurfa’da; 3’er ölüm Elazığ, Giresun, Isparta, Karaman, Kayseri, Malatya, Muğla ve Trabzon’da; 2’şer ölüm Adana, Adıyaman, Artvin, Bartın, Batman, Çankırı, Erzurum, Eskişehir, Kilis, Manisa, Mersin ve Van’da; 1’er ölüm Antalya, Bilecik, Bolu, Burdur, Çanakkale, Denizli, Diyarbakır, Hakkari, Kırıkkale, Kırşehir, Rize, Siirt, Tekirdağ, Tokat, Yozgat, Cezayir, Çek Cumhuriyeti, İran, Polonya ve S.Arabistan’da yaşandı.

A.DUMAN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.