Hava Durumu

İmza kampanyası başlatıldı

Savaş’ın tedavisi için zaman daralıyor

Haber Giriş Tarihi: 15.05.2019 19:52
Haber Güncellenme Tarihi: 15.05.2019 20:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
İmza kampanyası başlatıldı

Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri Bölümü’ndeki görevinden KHK ile ihraç edilen kanser hastası Prof. Dr. Haluk Savaş’ın yurt dışında tedavi olabilmesi için imza kampanyası başlatıldı. Sosyal medyada #HalukSavaşaPasaport hashtag’ı ile başlatılan kampanyaya binlerce kişiden destek geldi.

KHK ile Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri Bölümü’ndeki görevinden ihraç edilen Prof. Dr. Haluk Savaş’a kanser teşhisi konulmuştu. Savaş, hastalıkla mücadele verdiği süreçte mahkeme kararı ile suçsuz olduğu kanıtlanmış ve yurtdışına çıkış yasağı kaldırılmıştı. Ocak ayında hastalığının nüksetmesi nedeniyle yurt dışında tedavi olmak isteyen Savaş’a pasaport verilmiyor. Suçsuzluğu ispatlanmasına rağmen pasaportu iptal edilen ve yenilenmeyen Savaş, yurt dışında bulunan tedavi imkanından faydalanmak istiyor.

İMZA KAMPANYASI BAŞLATILDI

Prof. Dr. Haluk Savaş’ın hastalığını yenmek için verdiği mücadeleye vatandaşlar sessiz kalmadı. On binlerce vatandaş sosyal medya hesapları üzerinden #HalukSavaşaPasaport hashtag’ine destek verdi. Prof. Dr. Haluk Savaş’ın yurt dışında tedavi olması için ise imza kampanyası başlatıldı.

YANLIŞTAN DÖNÜLEBİLİR

Sosyal medya hesabı üzerinden açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Haluk Savaş, “Terör Örgütü üyesi olmakla suçlandığım mahkemede suçsuz olduğumun ispat edildiği dönemde hastalığımın nüksettiğini öğrendim. Yurt dışında Kore ve Japonya’da vücudun savunma hücrelerini güçlendiren teknikler geliştirildi. Hastalığımın nüksetmesi nedeniyle hekimler tarafından bu tedaviden faydalanmam tavsiye edildi. Mahkeme tarafından beraat ettirilmeme, yurt dışına çıkış yasağımın kaldırılmasına rağmen 1 Eylül 2016 ve sonrasında çıkan KHK’larla seyahat hürriyetleri ortadan kaldırıldı. Sağlık koşullarım nedeniyle idare bu yanlıştan dönebilir. CİMER’e yazmam isteniyor ancak hastalık ile mücadele ediyorum.  Kanser tedavisinin konulduğu ilk yıllarda hastalıkla mücadelenin 39 ay sürdüğünü öğrenmiştim. 30 aylık süreç geçti. Önümüzde 9 aylık bir süreç var. Tedavi olmak istiyorum” diye konuştu.

Y.ANKAY

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.