Hava Durumu

İlçe kongre tarihleri netleşti…

Ak Parti Gaziantep’te 7.Olağan Kongre süreci başladı. Bugün gerçekleşecek olan Karkamış Kongresi ile start alacak olan İlçe Kongreleri, 1 Mart tarihinde Nizip İlçe Kongresi ile devam edecek. Yavuzeli, Araban, Nurdağı ve İslahiye İlçe Kongre tarihlerinin de açıklandığı Ak Parti’de gözler Ak Parti Genel Merkezi tarafından tarihi belirlenecek olan Şahinbey ve Şehitkamil İlçe Kongrelerine çevrildi. Öte yandan aday krizi nedeniyle iptal edilen Ak Parti Oğuzeli Kongresi’nin de önümüzde haftalarda yapılması bekleniyor.

Haber Giriş Tarihi: 28.02.2020 18:53
Haber Güncellenme Tarihi: 28.02.2020 20:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
İlçe kongre tarihleri netleşti…

Ak Parti Gaziantep’te 7.Olağan Kongre süreci başladı. Bugün gerçekleşecek olan Karkamış Kongresi ile start alacak olan İlçe Kongreleri, 1 Mart tarihinde Nizip İlçe Kongresi ile devam edecek. Yavuzeli, Araban, Nurdağı ve İslahiye İlçe Kongre tarihlerinin de açıklandığı Ak Parti’de gözler Ak Parti Genel Merkezi tarafından tarihi belirlenecek olan Şahinbey ve Şehitkamil İlçe Kongrelerine çevrildi.  Öte yandan aday krizi nedeniyle iptal edilen Ak Parti Oğuzeli Kongresi’nin de önümüzde haftalarda yapılması bekleniyor.

Geçtiğimiz yıl Aralık ayında delege süreci seçimleri ile başlayan ile başlayan AK Parti 7. Olağan Kongre süreci Gaziantep’te ilk ilçe kongresi Karkamış’ta yapılacak. Karkamış ve Nizip İlçelerinin ardından Yavuzeli, Araban, Nurdağı ve İslahiye ilçelerinin kongre tarihleri de netleşti.

KONGRELER PEŞ PEŞE YAPILACAK

AK Parti Gaziantep teşkilatında hafta sonu iki kongre gerçekleşecek. 29 Şubat Cumartesi günü Karkamış ile başlayacak ilçe kongre süreci 1 Mart’ta Nizip Kongresi ile devam edecek.  Son olarak, Yavuzeli, Araban, Nurdağı ve İslahiye İlçe Kongre tarihleri de açıklandı.  Yavuzeli kongresi 14 Mart tarihinde saat 10.00’da başlayacak. Kongre heyecanı aynı gün saat 14.00’da ise Araban ile devam edecek. 15 Mart’ta ise saat 10.00’da Nurdağı, saat 14.00’da da İslahiye kongresi yapılacak.

6 İLÇENİN KONGRE TARİHİ BELLİ OLDU

AK Parti Gaziantep teşkilatında 6 ilçenin kongre takviminin açıklanması ile birlikte gözler Şehitkamil ve Şahinbey İlçe Kongrelerine çevrildi. Kongre tarihleri açıklanmayan Şahinbey ve Şehitkamil İlçe Kongre tarihlerinin Ak Parti Genel Merkezi tarafından açıklanacağı öğrenildi. Yavuzeli, Araban, Nurdağı ve İslahiye’de de mevcut isimlerle yola devam edileceği ileri sürüldü.

OĞUZELİ İLÇE KONGRESİ İPTAL EDİLDİ

Ak Parti Gaziantep İl Başkanlığı tarafından 1 Mart Pazar Günü yapılacağı açıklanan Oğuzeli İlçe Kongresi ile ilgili tartışmalı süreç devam ediyor. Geçtiğimiz haftalarda açıklanan kongre takvimi kapsamında 29 Şubat tarihinde Karkamış, 1 Mart tarihinde ise Nizip ve Oğuzeli İlçe Kongrelerinin yapılacağı duyurulmuştu. Parti içerisinde kongre hazırlıkları sürerken, Ak Parti Oğuzeli İlçe Kongresi öncesinde yaşanan gerilim yaşandığı ileri sürüldü. Kulislerden edinilen bilgilere göre, göreve devam etmesi beklenen Ak Parti Oğuzeli İlçe Başkanı Şıh Mehmet Türk’ün karşısına, Ak Parti Oğuzeli İlçe eski Başkanı Mehmet Ateş aday olarak çıktı.

ADAYLIKTAN ÇEKİL BASKISI TUTMADI

Mehmet Ateş’in adaylığını açıklaması ve parti içerisinden gelen baskılara rağmen adaylıktan çekilmemesi nedeniyle Oğuzeli İlçe Kongresi’nin iptal edileceği ileri sürülmüştü. Aradan geçen süreçte Ak Parti Gaziantep İl Başkanlığından beklenen açıklama geldi. Ak Parti Gaziantep İl Başkanlığından gazetemize yapılan açıklamada, Oğuzeli İlçe Kongresi’nin ileri bir tarihe ertelendiği açıklandı.

M.TÜRKMEN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.