Hava Durumu

İl Kongresi için takvim netleşti!

AK Parti’de 7.Olağan Kongre süreci devam ediyor. İlçe Kongrelerinin tamamlandığı AK Parti'de kongre sürecine ilişkin Genel Merkezden yapılan açıklamaya göre, Ocak ayının ikinci haftasından itibaren İl Kongreleri başlayacak. Genel Merkezden yapılan açıklamanın ardından gözler Gaziantep İl Kongresine çevrildi. İlçe kongrelerinde değişimin yaşanmadığı AK Parti Gaziantep’te, mevcut il başkanı Eyup Özkeçeci ile yola devam edilmesi bekleniyor.

Haber Giriş Tarihi: 25.12.2020 15:22
Haber Güncellenme Tarihi: 25.12.2020 17:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
İl Kongresi için takvim netleşti!

Korona virüsün Türkiye'de görüldüğü Mart ayında kongrelere ara verilen AK Parti’de, Ağustos ayının sonunda yeniden kongrelerine başlamıştı. Ağustos ayında başlayan 7. Olağan Kongre Sürecinde Gaziantep’te 7 ilçede kongreler tamamlanmış, kongrelerin yapılmadığı Oğuzeli ve Araban İlçelerine ise atama yapılmıştı. Atamalar ile birlikte Gaziantep’te 9 ilçede kongre süreci sona ererken gözler İl Kongresine çevrildi.  AK Parti Genel Merkezinden yapılan açıklamaya göre, Ocak ayının ikinci haftasından itibaren İl Kongreleri yapılmaya başlanacak.

İL KONGRELERİ OCAK AYINDA BAŞLIYOR

Öte yandan, AK Parti'deki kongre sürecine ilişkin bilgi veren AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş, kendileri için kongrelerin bir yenilenme vesilesi olduğunu söyledi. Her kongreden güçlenerek çıkmış olan bir parti olduklarına dikkat çeken Kurtulmuş, kalan il kongrelerini 2021 yılının Ocak ya da Şubat ayı sonuna kadar bitireceklerini aktardı. Kurtulmuş, “Büyük kongreyle birlikte önümüzde 2023'e kadar gidecek süreci taşıyacak yeni kadrolarla daha güçlü bir şekilde bu yürüyüşümüze devam edeceğiz. 2023 sonrası daha büyük hedefleri tartışılabilecek, konuşabilecek bir imkânı ve bu anlamda Türkiye'yi 2023 sonrasına götürecek ruhsatı milletimizden alarak yolumuza devam edeceğiz" dedi.

GÖREVİ BIRAKANLARIN YERİNE ATAMA

AK Parti, hafta sonları sokağa çıkma yasağı uygulamasıyla birlikte vaka sayılarında yaşanan düşüşle beraber kongreler için yeni bir planlama takvimi hazırladı. Bu kapsamda, Bilim Kurulu'nun tavsiyesi doğrultusunda AK Parti, Ocak ayının ikinci haftasından itibaren kongrelerine yeniden başlamayı planlıyor. Yine, bu süreçte, yeniden aday olmayacağını ifade eden bazı il başkanların yerine görevlendirme yapıldı. Görevlendirilen isimler kongreler başlayınca delegenin onayına sunulacak. Bu iller arasında Denizli, Muş, Kırıkkale ve Diyarbakır’ın yer aldığı öğrenildi. Önümüzdeki günlerde başka illerde de görevlendirmelerin yapılabileceği belirtildi.  Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Büyükşehirlerin kongrelerine gitmeyi planladığı, bazı illerin kongrelerine de video konferans yöntemiyle katılacağı öğrenildi.

7 İLÇEDE KONGRELER TAMAM

AK Parti’de 7. Olağan Kongre Süreci devam ediyor. Gaziantep’te geçtiğimiz Ekim ayında Şahinbey ve Şehitkamil İlçe Kongrelerinin tamamlanmasının ardından 7 ilçede kongreler tamamlandı. Tartışmalı bir sürecin yaşandığı  Oğuzeli ve Araban ilçelerine ise Genel Merkez tarafından atama yapıldı. Yapılan atamaların ardından AK Parti Gaziantep’te ilçe kongre süreci sona erdi. 

OĞUZELİ VE ARABAN İLÇELERİNE ATAMA YAPILDI

AK Parti Gaziantep’te geçtiğimiz yıl başlayan 7. Olağan Kongre sürecinde ilçe kongreleri tamamlandı. Tartışmalı geçen kongre sürecinde 7 ilçede kongreler tamamlanırken, tartışmalı olan Araban ve Oğuzeli İlçelerine AK Parti Genel Merkezi tarafından atama yapıldı. AK Parti Oğuzeli İlçe Başkanlığına Hilmi Özbudak, AK Parti Araban İlçe Başkanlığına Kamil Murat Kansey atandı.

DEĞİŞİM BEKLENMİYOR

İlçe Kongrelerinin ardından gözler AK Parti Gaziantep İl Kongresine çevrildi. Değişim yaşanacağı ileri sürülen partide mevcut ilçe başkanlarının büyük bölümü ile yola devam edilmesi, yapılacak İl Kongresinde de değişimin yaşanmayacağı yönünde bir kanıya neden oldu. Ocak ayının ikinci haftası itibariyle başlayacak olan İl Kongresi sürecinde AK Parti Gaziantep İl Başkanı Eyup Özkeçeci ile yola devam edilmesi bekleniyor.

A.DUMAN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.