Hava Durumu

İl dışından gelenler karantinada kalacak…

Gaziantep Valisi Davut Gül başkanlığında İl Pandemi Kurulu Toplantısı yapıldı. Toplantıda, Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu tedbirlerine ilaveten İl özelinde alınan ve alınması planlanan önlemler değerlendirildi. Toplantıda sonrasında açıklamalarda bulunan Gaziantep Valisi Davut Gül, “Şehir dışından gelen herkes sağlık kontrolünden geçip 14 gün karantina/izolasyon altına alınacaktır” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 29.03.2020 18:32
Haber Güncellenme Tarihi: 29.03.2020 19:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
İl dışından gelenler karantinada kalacak…

Gaziantep Valisi Davut Gül başkanlığında İl Pandemi Kurulu Toplantısı yapıldı. Toplantıda, Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu tedbirlerine ilaveten İl özelinde alınan ve alınması planlanan önlemler değerlendirildi.   Toplantıda sonrasında açıklamalarda bulunan Gaziantep Valisi Davut Gül, “Şehir dışından gelen herkes sağlık kontrolünden geçip 14 gün karantina/izolasyon altına alınacaktır” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı ile 81 ilde Pandemi Kurulları oluşturuldu. Gaziantep’te de Vali Davut Gül’ün başkanlığında oluşturulan Pandemi Kurulu ilk toplantısını yaptı. Toplantıda, Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu tedbirlerine ilaveten İl özelinde alınan ve alınması planlanan önlemler değerlendirildi. 

İL DIŞINA KİMLERİN ÇIKABİLECEĞİ TESPİT EDİLDİ

Toplantı sonrasında yapılan açıklamalarda, özellikle şehir dışına yönelik araç seferleri de masaya yatırıldı. Alınan kararlar doğrultusunda, Ağır hastalığı olup doktor raporuyla sevk edilenler, birinci derece yakını vefat edenler ve son 15 gün içerisinde ilimize gelip burada kalacak yeri olmayanlar vatandaşların İl dışına gitmesine izin verilecek.

İL DIŞINDAN GELENLER 14 GÜN KARANTİNADA KALACAK

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Vali Gül, “İl dışından gelen kişilerle ilgili; geldiği ilden izin almak şartıyla ayrı bir izin mekanizması Gaziantep’te yok. Gelen herkes sağlık kontrolünden geçip 14 gün karantina/izolasyon altına alınacaktır, bu şartlarda gelmek isteyenler gelebilir” dedi.

ÖZEL ARAÇLARLA İLGİLİ KISITLAMA YOK

Özel araçlarla yapılan seyahatlere yönelik bir kısıtlama bulunmadığını söyleyen Vali Gül, “Özel araçlarla ilgili henüz bir yasaklama yok. Şehre gelen herkesin sağlık kontrolü yapılacak, durumuna göre 14 gün karantinaya yada sosyal izolasyona alınacaktır. İzolasyonda olanlar düzenli takip edilecektir. Bu uygulama İçişleri Bakanlığımızın talimatı olup bütün illerde aynıdır” açıklamasında bulundu.

M.TÜRKMEN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.