Hava Durumu

İkinci MYO geliyor…

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Rektörü Prof. Dr. Ali Gür, Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi’ne ikinci bir Meslek Yüksek Okulu kurulacağının müjdesini verdi.

Haber Giriş Tarihi: 29.01.2020 18:05
Haber Güncellenme Tarihi: 29.01.2020 20:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
İkinci MYO geliyor…

Gaziantep Üniversitesi Senato Toplantı Salonunda basın mensupları ile bir araya gelen Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Rektörü Prof. Dr. Ali Gür, önemli açıklamalarda bulundu. Organize Sanayi Bölgesi’ne ikinci bir Meslek Yüksek Okul kurulacağını açıklayan Rektör Gür, “Naci Topçuoğlu MYO, YÖK tarafından rol model olarak seçildi. Sanayi içerisinde ikinci bir Meslek Yüksek Okulu kurulması konusunda YÖK’ün talebi oldu. Tamamen sanayiye hizmet edecek ikinci bir MYO kurulması konusunda OSB Yönetimi ile görüştük. Her şeyi OSB Yönetimi tarafından karşılanması kaydıyla, yer, bina, makine ve teçhizatın karşılanması kaydıyla, Sanayi Bölgesi’ne ikinci bir Meslek Yüksek Okulu yapıyoruz.”

MİLLİ SANAYİ HAMLESİNE GAÜN’DEN ÖNEMLİ KATKI

Milli Sanayi Hamlesi diyoruz ancak en basit tetkik malzemelerini dahi yurt dışından temin ediyoruz. Bu noktada Naci Topçuoğlu MYO’da hastanede kullanmış olduğumuz bazı tahlil materyallerini bizzat üniversitemiz üretecek. Anlaşmalar yapıldı, şu anda hastanemizin bazı materyallerini üniversitemiz bünyesinde üreteceğiz. Bunun duyulması ile birlikte birçok üniversite üretilen materyalleri doğrudan temin yoluyla bizden almak istiyorlar. Yılda 1 milyon 250 bin hastaya hastanemiz hizmet veriyor. Basit bir tetkik materyallerini dahi dışarıdan alıyoruz. Küçük bir adım gibi gelebilir ancak Milli Hamle kapsamında üniversite olarak bir adım atmış oluyoruz” ifadelerini kullandı.

M.TÜRKMEN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.