Hava Durumu

İkinci elde bekleyiş sürüyor…

İkinci el araç piyasasında yaşanan durgunluk yaz aylarının gelmesi ile birlikte yerini az da olsa hareketliliğe bıraktı. Kredi faizlerinde meydana gelen artış ve ÖTV indirimi sonrası ikinci el araç piyasasında işler azalmasına neden olurken ikinci el araç satıcıları, ÖTV indiriminin sona ermesi ile piyasanın canlanacağını düşünüyor.

Haber Giriş Tarihi: 06.06.2019 19:18
Haber Güncellenme Tarihi: 06.06.2019 20:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
İkinci elde bekleyiş sürüyor…

İkinci el araç piyasasında yaşanan durgunluk yaz aylarının gelmesi ile birlikte yerini  az da olsa hareketliliğe bıraktı.  Kredi faizlerinde meydana gelen artış ve ÖTV indirimi sonrası ikinci el araç piyasasında işler azalmasına neden olurken ikinci el araç satıcıları, ÖTV indiriminin sona ermesi ile piyasanın canlanacağını düşünüyor.

Otomobil satışlarında uygulanan ÖTV indirimi ve döviz kurunda yaşanan dalgalanma ikinci el araç piyasasını olumsuz etkiledi. Temmuz ayına kadar sürecek olan ÖTV indirimi sonrası ikinci el piyasasında işler yavaşlarken, yaz aylarının gelmesi ile birlikte piyasa canlanmaya başladı. ÖTV indirimi ve artan kredi faizleri nedeniyle sıkıntı yaşadıklarını ifade eden ikinci el araç satıcıları, durgunluğun önümüzdeki günlerde daha da azalmasını beklediklerini söylediler.

ÖTV İNDİRİMİ UZATILDI

Gaziantep Oto Center Dernek Başkanı Doğan Aslan, ikinci el araç piyasasında meydana gelen sorunları anlattı. Aslan, “İkinci el araç piyasasında yaz aylarının gelmesi ile birlikte bir hareketlilik oldu. ÖTV indirimleri geçtiğimiz aylarda uzatıldı. Araya giren seçimler nedeniyle insanlar biraz daha çekimser davrandılar. Seçimlerin sona ermesi ile birlikte istenen oranda olmasa da yavaş yavaş bir hareketlilik başladı. Araç almak isteyen vatandaşlar, arayışlara başladı. Satışlar yapılmaya başladı. Ciddi anlamda satışlarda bir artış olmadı. İlerleyen günlerde işlerin daha da açılacağına dair umutlarımız var. Bahar ve yaz aylarında satışlar daha da artıyor. Bu dönemde esnaflarımızın daha fazla iş yapacaklarını düşünüyorum” diye konuştu.

E.YILDIRIM

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.