Hava Durumu

İki yeni proje daha hayata geçiyor…

Gaziantep’te iki yeni projeye daha hayata geçiyor. Hijyenik Süt Sağım Tekniklerinin Yayımı ve Yaygınlaştırılması Projesi kapsamında 160 adet Küçükbaş Süt Sağım Makinesi dağıtımını içeren işbirliği protokolü ile Yeşilvadi Millet Bahçesi içerisine yapılacak Nostaljik Çocuk Oyun Parkı protokolünün imzaları atıldı.

Haber Giriş Tarihi: 07.10.2020 16:32
Haber Güncellenme Tarihi: 07.10.2020 17:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
İki yeni proje daha hayata geçiyor…

Valilikte imzalanan protokol imza törenine Vali Davut Gül’ün yanı sıra Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanı, Vali Yardımcısı Alper Çiftçi, GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkan Vekili Mehmet Açıkgöz ile Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu katıldı.

Vali Davut Gül, protokol imza töreninde yaptığı konuşmada çiftçilere, kırsalda yaşayan vatandaşlara sunulan katkıların önemli olduğunu belirterek, “Türkiye’de kırsal kalkınma yatırımlarının özellikle altyapısı henüz tamamlanmadı. Bundan dolayı da GAP ve benzeri kuruluşlara ihtiyaç var. Sizler de bölgemizde önemli çalışmalar yapıyorsunuz. Ben hem sizlere hem de ekibinize teşekkür ediyorum. Bugün de Gaziantep’te, Şahinbey Belediyemizin sunduğu iki proje var. Başkanımıza ve mesai arkadaşlarına teşekkür ediyorum. Çiftçilerimize, kırsalda yaşayan vatandaşlarımıza yapılan her türlü katkıyı önemsiyoruz. Bu katkılar geri dönüş olarak toplumun üzerindeki o yükü olabildiğince kaldıran yatırımlar oluyor. Bunların devamını getirmek, sayılarını arttırmak lazım. Bundan yararlanacak çiftçilerimize de hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu. 

GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkan Vekili Mehmet Açıkgöz, GAP İdaresinin Güneydoğu Anadolu projesinin uygulandığı, 9 İlde faaliyet gösteren bölgesel kalkınma projesi idaresi olduğunu dile getirerek “İdaremiz özellikle bölgenin potansiyelini harekete geçirecek, değerlendirecek her türlü alanda yenilikçi model olabilecek projeler yürüten veya yürütmek isteyen kuruluşlara destek olmaya çalışan bir kuruluş. Bölgemiz hem tarım hem turizm hem de kültürel anlamda önemli bir potansiyele sahip. Bu potansiyeli değerlendirmeye yönelik idarenin yürüttüğü programlar var. Özellikle bugün imzasını gerçekleştireceğimiz projelerin hem tarımın altyapısının güçlendirilmesi anlamında yürüttüğümüz program çerçevesinde hem de bölgenin zengin kültürel mirasını korumak, turizm odaklı değerlendirmek, sahip olduğumuz somut, soyut kültürel mirası gelecek nesillere aktarmak adına yürüttüğümüz programlar dahilinde yine bir projemizi Gaziantep İlimizde gerçekleştirmiş olacağız.  Tabi idare olarak bu gerçekleştirdiğimiz faaliyetleri ilgili kurumlarımızla, valiliklerimiz başta olmak üzere tespit edip o şekilde destek verip uygulatmaya çalışıyoruz” dedi.

Gaziantep’te 2020 yılında 11 tane projeye yaklaşık 4 milyona yakın bir ödenek aktarılacağının altını çizen Açıkgöz, önümüzdeki günlerde şu anda Gaziantep’te yürütülen Kırsal Kalkınma Programının 3 ayrı ilçede devam eden programın bir ilçede daha uygulanması için destek verileceğini söyledi.

Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanı, Vali Yardımcısı Alper Çiftçi, GAP İdaresi ve Şahinbey Belediyesine Gaziantep’e böyle bir proje kazandırdıkları için teşekkür etti.

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ise, Hijyenik Sağım Tekniklerinin Yaygınlaştırılması ile noktasında özellikle küçükbaş hayvan yetiştiricilerine süt sağımını hem daha kolay hem de hijyenik bir ortamda yapmaları için 160 tane sağım makinasının dağıtımının yapılacağı ve Yeşilvadi Millet Bahçesi içerisinde Nostaljik Oyun Parkı olmak üzere GAP İdaresi ile iki ayrı protokolün imzalanacağını aktardı.

Tahmazoğlu,  “Süt sağım makinalarının proje maliyetinin 428 bin TL. Bunun 299 bin TL’si GAP İdaresi tarafından karşılanacak 128 bin TL’si de Şahinbey Belediyemiz tarafından karşılanacak. Tarımın gelişmesi noktasında Şahinbey Belediyesi olarak ciddi katkılar sağlıyoruz. Arpa ve buğday tohumu %50 hibe ile çiftçilerimize veriyoruz yine yem, canlı hayvan, fidan dağıtımı gerçekleştirdik. Meralarımıza su kuyuları açtık. İnşallah bundan sonra da işbirliği ile tarıma, çiftçimize olan desteği daha çok arttırarak devam ettireceğiz” diye konuştu.

Başkan Tahmazoğlu, Yeşilvadi Millet Bahçesi içerisinde oluşturulacak Nostaljik Çocuk Oyun Parkı ile şimdiki çocukların geçmişe uzanmalarını sağlamayı hedeflediklerini iletti.

Konuşmalar sonrasında Gaziantep’e kazandırılan iki projenin imzaları atıldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.