Hava Durumu

İki haftada 30 sınıf kapatıldı

Yeni eğitim-öğretim yılı 6 Eylül tarihinde başladı. Pandemi gölgesinde açılan okullarda, artan vakaların etkisi ile eğitime ara verilmesi ve okulların yeniden kapatılması ile ilgili endişeler sürerken, Gaziantep’te 30 derslikte görülen vakalar nedeniyle eğitime ara verildiği açıklandı.

Haber Giriş Tarihi: 23.09.2021 14:26
Haber Güncellenme Tarihi: 23.09.2021 15:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
İki haftada 30 sınıf kapatıldı

2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılı, Covid-19 Pandemisi gölgesinde başladı. Vaka sayılarının her geçen gün arttığı ülke genelinde 200’den fazla derslikte eğitime ara verildiği Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer tarafından geçtiğimiz hafta açıklanmıştı. Yeni eğitim yılının ilk haftasında İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Gaziantep’te okullarda dersliklerde eğitime ara verilmediği açıklanmıştı.

“30 ŞUBEDE EĞİTİME ARA VERİLDİ”

Eğitim yılının üçüncü haftasında Gaziantep’te 30 derslikte görülen vakalar nedeniyle eğitime ara verildiği açıklandı. İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada, “Şu anda 40 bine yakın şubemiz var. Sadece 30'a yakın karantinada olan şubemiz var. Bu da binde bir bile etmiyor, gayet normal. Karantina süreci çok profesyonel bir şekilde yönetiliyor ve bakanlığa bilgi akışı bakanlıktan da bize çok süratli bir şekilde elektronik ortamda yapılıyor.”

“VAKALAR OKULDAN KAYNAKLI DEĞİL”

Okulların tamamen kapatılmasını gerektirecek bir durum olmadığının ifade edildiği açıklamada, “Şu an okulları tamamen kapatılmasını gerektirecek en küçük bir durum yoktur. Ama lokal bazlı bazı okullarımızda bir şubenin karantinaya alındığı ve süreci de sıkı bir şekilde takip ettiğimiz gerçeğimiz var. Bu vakaların kesinlikle okuldan kaynaklı olmadığını ifade edebilirim, vakalar dışarıdan kaynaklıdır. Kafeler, restoranlar açık ve toplu taşıma araçları var.”

“OKULLARIN AÇIK KALMASI İÇİN HERKES ÜZERİNE DÜŞENİ YAPMALI”

“Cenazeler, düğünler ve benzeri toplu buluşmalar yapılıyor. Bunlarla okulu mukayese ettiğimizde, okullar salgın ile mücadele de gerçekten en sıkı tedbirlerin alındığı mekanlar olarak karşımıza çıkıyor. Herkes eminim bunu görüyor. O yüzden okulların açık tutulması için lütfen herkes üzerine düşeni biraz daha fazla yapsın, biraz dikkat etsinler. Velilerimiz ve çocuklarımız hem okul dışı ortamlarda hem de okul içerisinde aynı şekilde kurallara dikkat etsinler. Kurallara uyalım, dikkat edelim ve inşallah okulları açık tutalım” ifadeleri yer aldı.

A.DUMAN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.