Hava Durumu

İKA’dan Tarımsal Kalkınmaya destek

Toplantısında İpekyolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Burhan Akyılmaz, tarımsal desteklere ilişkin açıklamalarda bulundu. Akyılmaz, kırsal ve tarımsal kalkınmaya büyük deste verdiklerini ve yatırımlar yaptıklarını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 07.09.2020 16:33
Haber Güncellenme Tarihi: 07.09.2020 17:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
İKA’dan Tarımsal Kalkınmaya destek

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin 10-13 Eylül tarihlerinde gerçekleştireceği “Uluslararası GastroAntep Hasat Günleri” Tanıtım Toplantısında İpekyolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Burhan Akyılmaz, tarımsal desteklere ilişkin açıklamalarda bulundu.

Akyılmaz, “Tarıma en fazla katkı sağlayan kalkınma ajanslarının başında geliyoruz. Bölgemizde yaptığımız büyük projelerimizden bazılarını sıralamak istiyorum. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi bünyesinde kurduğumuz Biyogaz Enerji Santrali ve Gübre Islah Merkezi’ni hayata geçirdik. Hem enerji üretiyoruz hem de atıklardan elde edilen sıvı gübre ile üreticilerimize destek oluyoruz.”

“GAZİANTEP’E HAYIRLI OLSUN”

Sözlerini sürdüren Akyılmaz, “İkinci önemli projemiz, Türkiye’de ilk defa Gaziantep’te kamu yatırımı eliyle, Gaziantep Ticaret Borsası bünyesinde Lisanslı Antepfıstığı Deposu ve İhtisas Borsası kurduk. Bu yıl faaliyete geçen bu yatırım; 15 Milyonluk devasa bir icraat oldu. Kırsal ve tarımsal kalkınma anlamında Gaziantep Büyükşehir Belediyesi iş birliğinde Oğuzeli’nde Tohum Üretim Tesisi ve Tarım Okulu kuruyoruz. Proje şu anda faaliyette çalışmalar sürüyor.  Son olarak bu yıl Fatma Başkanımızın da teşvikleriyle Nurdağı beldesinde biber işleme kurutma tesisi kuruyoruz. Projenin imzalarını bu hafta içerisinde atacağız. Gaziantep’e hayırlı olsun.”

İLK KAFİLE 13 EYLÜL’DE GELECEK

“Yapacak çok işimiz var” diyen Akyılmaz, “Moringa kooperatifinin kurulmasına destek olduk. Oğuzeli’nde kurulacak olan tesislerin kuluçka süreçlerine destek oluyoruz. Bir yandan da Gaziantep’teki tarıma dayalı gıda sanayisinde faaliyet gösteren firmalarımıza, e-ihracat, halka arz konularında danışmanlık desteği vererek bölgemizin topyekûn tarım ve gastronomi alanında kalkınmasına katkı sağlamaya çalışıyoruz. Biz özellikle Kalkınma ajansı olarak işin tanıtım, markalaşma ve pazarlama boyutunda yer almaya çalışıyoruz. Bu bağlamda da bu yıl Balkan ülkelerini hedef Pazar olarak belirledik. Ekip arkadaşlarımızla birlikte Şubat ayında turizm fuarına katılarak Gaziantep’in çok önemli bir gastronomi turizmi destinasyon rotası olduğunu acentelere anlattık. Bu anlatımımızın ardından yaklaşık 10 gün önce acenteleri, seyahat blogerlarını kentte ağırladık. Bu yaptığımız çalışmalar neticesinde balkan ülkelerinden ilk kafile 13 Eylül’de Gaziantep’e gelecek. İkinci kafile 27 Eylül’de, üçüncü kafile ise 7 Ekim’de gelecek. Demek ki doğru yoldayız. Tanıtımın sürekliliği her zaman hedef pazarlarda size olan ihtiyacı ve talebi canlı tutuyor” diye konuştu.

Y.ANKAY

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.