Hava Durumu

İhracatçılara sevindiren haber

Suudi Arabistan’ın Türk mallarına yönelik gayrı resmi ambargo uygulamasına ilişkin kararı gündeme bomba gibi düştü. Söz konusu uygulama Gaziantep’te büyük tepkilere neden olurken, sevindiren haber Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Tuncay Yıldırım’dan geldi.

Haber Giriş Tarihi: 29.09.2020 16:25
Haber Güncellenme Tarihi: 29.09.2020 17:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
İhracatçılara sevindiren haber

Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Tuncay Yıldırım, Suudi Arabistan’ın Türk mallarına yönelik uyguladığı ambargoya ilişkin açıklamalarda bulundu. Yıldırım, Riyad Ticaret Müşavirliği ile görüşme yapıldığını, ihracata yapmaya devam etmeleri konusunda bir tereddüt bulunmadığını söyledi.

TİCARET MÜŞAVİRLİĞİ İLE GÖRÜŞÜLDÜ

Açıklamalarda bulunan Yıldırım, “Son günlerde ihracatçılarımızı ziyadesiyle endişelendiren, Suudi Arabistan'ın Türk mallarına uyguladığı gayri resmi ambargoyu resmen uygulamaya başlayacağı yönündeki haberlerin ardından Riyad Ticaret Müşavirliğimiz ile görüştük.”

“RESMİ BİR KARAR BULUNMUYOR”

Görüşmenin detaylarını aktaran Yıldırım, “Yapmış olduğumuz görüşmelerde, Suudi Arabistan'ın şu an için Türk mallarına ambargo uygulanmasına yönelik resmi bir kararının olmadığı bildirilmiş olup, ihracat yapan firmalarımızın çalışmalarının devamı konusunda bir tereddüt bulunmadığı belirtilmiştir” dedi.

Yıldırım’ın açıklamalarının ardından iş dünyası rahat bir nefes aldı.

F.ÇENGEL

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.