Hava Durumu

İhalesi 2021’de yapılacak…

‘Ölüm Yolu’ olarak adlandırılan Gaziantep-Nurdağı arasındaki yolun akıbeti yıllardır tartışılıyor. Her yıl meydana gelen kazalardan onlarca canın yitirildiği, Gaziantep Milletvekilleri tarafından TBMM gündemine taşınan Gaziantep –Nurdağı Yolu, geçtiğimiz Mart ayında yeniden yatırım kapsamına alındı. Ölüm Yolu ile ilgili ihalenin 2021 yılında yapılacağı öğrenildi.

Haber Giriş Tarihi: 25.10.2020 14:52
Haber Güncellenme Tarihi: 25.10.2020 16:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
İhalesi 2021’de yapılacak…

Gaziantep- Nurdağı arasında uzanan yolda her yıl meydana gelen kazalarda onlarca insan hayatını kaybediyor. Ölüm Yolu olarak adlandırılan yolun durumu Gaziantep Milletvekilleri tarafından defalarca gündem getirilmişti.

2017 YILINDA YATIRIM PROGRAMINA ALINDI AMA…

Ölüm Yolu ile ilgili yapılan çalışmalar sonucunda geçtiğimiz Mart ayında 2020 yılı Yatırım Programına alındı. Daha sonra ortaya çıkan bilgilere göre, Gaziantep-Nurdağı arasındaki yolun yeni değil, aslında 3 yıl önce yatırım programına alındığı ortaya çıktı. Duble yol haline getirilmesi planlanan devlet yolu, 2017 yılında yatırım programına alınsa da, kamu yatırımlarının durması nedeniyle yapımına başlanamamıştı.

“PROJE İLE İLGİLİ HAZIRLIKLAR YAPILIYOR”

Ölüm Yolu’nun durumu gündeme geldi. Ölüm Yolu’na değinen Vali Gül, “Nurdağı-Gaziantep yolu gündemde. Geçen yapılan projelerle ilgili hazırlıklar yapılıyor. İnşallah önümüzdeki yıl içerisinde bunun da ihalesi yapılmış olacak. Başlanılan tüm işler takvim içerisinde tamamlanacak” diye konuştu.

M.TÜRKMEN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.