Hava Durumu

“İfadeler, düzmece…”

Gaziantep’te bir yerel gazetede, Gaziantep Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sedat Bayseç’in öğrencilerine hakaret ettiğine yönelik iddialar gündeme gelmişti. Söz konusu iddialara ilişkin olan GAÜN Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Sedat Bayseç tarafından yazılı bir açıklama yapıldı.

Haber Giriş Tarihi: 21.06.2019 18:13
Haber Güncellenme Tarihi: 21.06.2019 19:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
“İfadeler, düzmece…”

Gaziantep’te bir yerel gazetede, Gaziantep Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sedat Bayseç’in öğrencilerine hakaret ettiğine yönelik iddialar gündeme gelmişti. Söz konusu iddialara ilişkin olan GAÜN Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Sedat Bayseç tarafından yazılı bir açıklama yapıldı.

Gaziantep Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sedat Bayseç tarafından panoya asılan yazı tepkilere neden olmuş, Bayseç’in öğrencilerine hakaret ettiği iddiası ortaya atılmıştı. Bayseç ile ilgili hakaret iddiaları bazı yerel gazetelerde yer bulmuştu. Tepkiler üzerine Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Gür, söz konusu olayla ilgili soruşturma başlatıldığını sosyal medya hesabı üzerinden duyurmuştu.

Söz konusu durumun ardından Gaziantep Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sedat Bayseç, iddialara ilişkin yazılı bir açıklamada bulundu. Gazetelere gönderilen ve Bayseç imzalı açıklamada, söz konusu olayda iddia edildiği gibi bir hakaret kastının olmadığı ve panoya asılan yazının mezuniyet törenine katılım sağlamayacağını sürekli soran öğrencilere açıklama yapmak amacıyla yazıldığı ifade edildi.

SÖZLERİM SERT VE ACIMASIZ KAÇTI

Öğrenciler için hazırlanan yazıda kullandığı ifadelerin sert ve acımasız olduğunu kabul eden Bayseç, “Öğrencilere hakaretvari sözler yazmak’ kısmı kısmen doğrudur. Öğrencilerine net ve sert konuşan benim gibi 41 yıllık bir hoca için dahi sert ve acımasız kaçmıştır. 20 Haziran 2019 günü sabah 10.00’da asılan yazı, aynı gün öğleden sonra 14.00’te tarafımca indirilmiştir. 21 Haziran 2019 günü internet ortamında öğrencilerin gönlünü alma amaçlı olarak kısa mesaj tarafımca yayınlanmıştır. Kendine hakaret edilmiş hisseden öğrencilerime bunun “etik” dersinin uygulaması niteliğinde bir tuluat olduğunu belirtir, üzüntümü anlamalarını ve meslek hayatlarında başarılı olmalarını dilerim.”

İFADELER YALAN VE DÜZMECEDİR

Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Gür’ün bir öğrencinin dersten geçirilmesi için Bölüm Başkanı Prof. Dr. Sait Sönmez’i aradığına yönelik iddialara da yanıt veren Bayseç, “Ortaya atılan iddialara göre Rektör Ali Gür, dersimden bir öğrencinin geçirilmesi ile ilgili olarak Bölüm Başkanı Prof. Dr. Sait Söylemez’i aradığı ve Söylemez’in bunu yapmaması üzerine istifasının istendiğine yönelik ifadeler yalan ve düzmecedir. Herhangi bir sebeple nüfuz altına girerek bir öğrenciyi geçirmemiz mümkün değildir. Bir öğrencinin Rektör Ali Gür’e ulaşması ve etik dışı bir istekte bulunması mümkün değildir” ifadelerine yer verdi.

HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.