Hava Durumu

İcra dosyaları artıyor…

Döviz kurunda meydana gelen dalgalanma nedeniyle Türkiye ekonomisi olumsuz etkilendi. Baş gösteren ekonomik krizin ardından Türkiye genelinde döneminde arasında 1 milyon 2015 bin 253 kişi, bankalara olan kredi kartı ve tüketici kredisi borçları nedeniyle icra takibine alındı. Gaziantep’te ise bu rakam 160 binin üzerine çıktı.

Haber Giriş Tarihi: 31.01.2020 19:36
Haber Güncellenme Tarihi: 31.01.2020 21:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
İcra dosyaları artıyor…

Döviz kurunda meydana gelen dalgalanma sonucunda 2018 yılında baş gösteren ekonomik kriz nedeniyle Türkiye genelinde yaşanan ekonomik sıkıntılar her geçen gün artıyor. Ekonomik krizin etkisi ile alım gücü iyiden iyiye düşen vatandaşlar, artan hayat pahalılığı karşısında hayat mücadelesi veriyor. Vatandaşların her geçen gün daha da kötüleşen ekonomik durumu rakamlara yansıdı.

VATANDAŞ BORCUNU ÖDEYEMİYOR

Tüketici kredisi ve kredi kartı borcunu ödeyemediği için takibe alınan vatandaş sayısı hızla artıyor. 2019 Ocak-Ekim döneminde toplam 1 milyon 205 bin 253 vatandaş daha bankalara olan kredi kartı ve tüketici kredisi borcunu ödeyemediği için icra takibine alındı. Son 5 yıl içinde takibe alınan ve borcu halen devam eden vatandaş sayısı ise 3 milyon 667 bin 827 olduğu öğrenildi. Gaziantep’te 2019 yılında açılan icra dosyası sayısı ise 160 binin üzerine çıktığı öğrenildi.

VATANDAŞ DAR BOĞAZDA…

Türkiye’nin en büyük kentleri arasında olan Gaziantep’te de icralık olan kişilerin sayısında büyük artışlar yaşanıyor. Kredi kartı ve kredi kullanımının arttığı kentte, alışveriş, fatura ödemeleri kredi kartları üzerinden yapılıyor. Kışın gelmesi ile birlikte artan giderlerini karşılamak isteyen vatandaşların kredi kartlarına yönelmiş olması, borçluların sayısının artmasına neden oldu.

Y.ANKAY

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.