Hava Durumu

İbadet yapılacak alanlar belirlendi…

İçişleri Bakanlığı tarafından 81 İl Valiliklerine gönderilen “Cami ve Mescitlerde Cemaatle İbadet Edilmesi”ne ilişkin genelge kapsamında, Koronavirüs Salgını sonrasında ilk kez Cuma Namazı kılınacak. Genelge kapsamında vatandaşların toplu şekilde ibadet edebileceği camiler ve açık alanlar Gaziantep Valiliği tarafından belirlendi.

Haber Giriş Tarihi: 28.05.2020 09:53
Haber Güncellenme Tarihi: 28.05.2020 10:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
İbadet yapılacak alanlar belirlendi…

Türkiye’de etkisini sürdüren Koronavirüs (Covid-19) Salgınına karşı alınan tedbirler kapsamında camiler ibadete kapatılmıştı. Aradan geçen zaman diliminde Koronavirüs Salgınına karşı yürütülen mücadeleler sonunda normalleşme süreci geçtiğimiz haftalarda başladı.

Normalleşme süreci kapsamında atılan adımlardan bir tanesi ise camilerin ibadete açılması konusu oldu. Yapılan çalışmalar kapsamında  İçişleri Bakanlığı tarafından 81 İl Valiliklerine gönderilen genelge ile 29 Mayıs tarihinde ibadethanelerde ve açık alanlarda Cuma namazları kılınacak.

İçişleri Bakanlığı Genelgesi kapsamında Gaziantep Valiliği tarafından kentte Cuma Namazında ibadete açık olacak olan Camiler ve açık alanlar belirlendi.

İBADET ALANLARI ŞÖYLE:

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.