Hava Durumu

Hizmete bütçe engeli…

Karkamış Belediye Başkanı Ali Doğan, ilçe belediyelerinin yetkilerinin Büyükşehir Yasası ile sınırlandırıldığını söyledi. Doğan, Büyükşehir Yasası nedeniyle sınırlanan yetkiler ve kısıtlı bütçe ile ilçeye hizmet verdiklerini anlattı. İlçe Belediye Bütçesinin 7 milyon lira olduğunu ifade eden Doğan, “İller Bankası’nda bulunan Karkamış Belediyesi’ne ayrılan bütçenin yüzde 30’u Büyükşehir Belediyesi’ne, yüzde 10’u ise GASKİ’ye veriliyor. Yani gelen bütçenin yüzde 40’ını Büyükşehir Belediyesi’ne veriyorum. Biz bu noktada merkeze uzak olan ilçelerin daha iyi hizmet alabilmesi için bütçe payının artırılmasını ve hizmet alanının genişletilmesini istiyoruz” diye konuştu.

Haber Giriş Tarihi: 24.11.2019 19:38
Haber Güncellenme Tarihi: 24.11.2019 21:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Hizmete bütçe engeli…

Karkamış Belediye Başkanı Ali Doğan, ilçe belediyelerinin yetkilerinin Büyükşehir Yasası ile sınırlandırıldığını söyledi. Doğan, Büyükşehir Yasası nedeniyle sınırlanan yetkiler ve kısıtlı bütçe ile ilçeye hizmet verdiklerini anlattı.  İlçe Belediye Bütçesinin 7 milyon lira olduğunu ifade eden Doğan, “İller Bankası’nda bulunan Karkamış Belediyesi’ne ayrılan bütçenin yüzde 30’u Büyükşehir Belediyesi’ne, yüzde 10’u ise GASKİ’ye veriliyor. Yani gelen bütçenin yüzde 40’ını Büyükşehir Belediyesi’ne veriyorum. Biz bu noktada merkeze uzak olan ilçelerin daha iyi hizmet alabilmesi için bütçe payının artırılmasını ve hizmet alanının genişletilmesini istiyoruz” diye konuştu.

2014 yılında yürürlüğe giren Büyükşehir Yasası ile Büyükşehir Belediyelerinin sorumluluk alanları genişletilmiş, ilçe belediyelerinim sorumluluk alanları büyük oranda sınırlanmıştı. Gaziantep’in kent merkezine en uzak ilçelerinden biri olan Karkamış’ta ilçe belediyelerinin yetki alanlarının sınırlanması ve ilçe belediyesine kısıtlı bütçe verilmesinden dolayı hizmet sorunu yaşanıyor. Karkamış Belediye Başkanı Ali Doğan, merkeze uzak olan ilçelerde belediyelerin yetkilerinin artırılması ve ayrılan bütçenin daha artırılması gerektiğini söyledi.

“BÜTÇE YETERSİZ”

Sözlerini sürdüren Doğan, “Büyükşehir Yasası’nın çıkması ile birlikte ilçe belediyelerinin hizmet alanları sınırlanmış oldu. Gelen bütçe yalnızca belediye çalışanlarının maaşlarına yetiyor. Bütçe yetersizliğinden dolayı ekstra bir işlem yapma şansımız yok. İller Bankası’ndan gelen ödenek ile işçilerin, memur personellerinin aylıklarını ödüyoruz. Artırabildiğimiz para çerçevesinde hizmet yapmaya gayret gösteriyoruz. Büyükşehir Yasası’nda güzel uygulamalar bulunabiliyor. Ancak kent merkezine uzak olan ilçelere Büyükşehir Belediyesi’nin hizmet götürmesinde sıkıntılar yaşanabiliyor.”

“BÜYÜKŞEHİR’İN HİZMET GETİRMESİNİ BEKLİYORUZ”

“Uzak ilçelere Büyükşehir Belediyesi’nin hizmet götürebilmesi oldukça zor. Örneğin bizim 40 kadar mezarlığımız var, bu mezarlıklar Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı. Büyükşehir Belediyesi’nden bu mezarlıklara hizmet gelmesini beklersem, bunların yapılması çok uzun sürecektir. Ana yollar gibi Büyükşehir Belediyesi’nin sorumluluk alanına giren konularda hizmet konusunda sorunlar çıkıyor. Uzak ilçelerin ödeneklerini artırsalar veya Büyükşehir Belediyesi’ne ayrılan pay düşürülerek biraz daha kaynak sağlansa daha da iyi olur.” 

BÜTÇENİN YÜZDE 40’I BÜYÜKŞEHİR’E

“Karkamış İlçemizin bütçesi 7 milyon lira. İller Bankası’nda bulunan Karkamış Belediyesi’ne ayrılan bütçenin yüzde 30’u Büyükşehir Belediyesi’ne, yüzde 10’u ise GASKİ’ye veriliyor. Yani gelen bütçenin yüzde 40’ını Büyükşehir Belediyesi’ne veriyorum. Kalan yüzde 60’lık kısım ile ilçeye hizmet vermeye çalışıyorum. Biz bu noktada merkeze uzak olan ilçelerin daha iyi hizmet alabilmesi için bütçe payının artırılmasını ve hizmet alanının genişletilmesini istiyoruz. Böylelikle ilçeler daha sağlıklı şekilde hizmet almış olur. Büyükşehir Belediyesi’nin imkanları dahilinde ilçemize hizmet getirmesini beklemeden bizler hizmetleri yaparız. Şuanda ilçe belediyeleri pek bir şey yapamıyor. Büyükşehir Belediyesi’nden bütçe ve hizmet gelmesini bekliyoruz. Biz bunu istemiyoruz, ilçemize hizmet sunmak istiyoruz” diye konuştu.

A.DUMAN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.