Hava Durumu

Hızlı Tren sevinci…

Mersin-Adana-Gaziantep Hızlı Tren Hattı Projesi ihalesi gerçekleştirildi. 311 kilometre uzunluğundaki Hızlı Tren Hattı 6,8 milyar TL bedelle ihale edildi. Hat tamamlandığı zaman Mersin-Adana ve Gaziantep arası ulaşım daha hızlı olacak.

Haber Giriş Tarihi: 04.10.2020 16:24
Haber Güncellenme Tarihi: 04.10.2020 17:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Hızlı Tren sevinci…

2014 yılında Gaziantep’e yapılacağı duyurulan Gaziantep Yüksek Hızlı Tren Projesi’nde mutlu sona yaklaşıldı. Mersin-Adana-Gaziantep Hızlı Tren Hattı Projesi ihalesi geçtiğimiz hafta yapıldı. Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın gerçekleştirdiği ve 5 firmanın davet edildiği, Mersin -Adana- Osmaniye- Gaziantep Yüksek Standartlı Demiryolu İnşaatı ihalesini 6 milyar 749 milyon 818 bin liralık teklifiyle REC Uluslararası İnşaat Yatırım Sanayi ve Tic. A.Ş. kazandı.

SEVİNÇ YARATTI

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Plan ve Bütçe Komisyon Başkanı ve Mersin Milletvekili Lütfi Elvan, Mersin-Adana- Gaziantep Hızlı Tren Hattı Projesi ihalesinin gerçekleştirdiğini duyurdu. Elvan tarafından duyurulan Hızlı Tren Hattı müjdesi, Gaziantep’te de sevinç yarattı.

“ULAŞIM DAHA KOLAY OLACAK”

Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Gaziantep Valisi Davut Gül, söz konusu proje ile ulaşımın daha da kolaylaşacağını belirtti. Vali Gül, “311 kilometre uzunluğundaki Mersin-Adana-Gaziantep Hızlı Tren Hattı’nın ihalesi gerçekleşti.6,8 Milyar TL tutarındaki hat tamamlandığında saatte 200 kilometre hızla Mersin’den Gaziantep’e ulaşım daha kolay ve konforlu olacak. Mersinlilerin ağzının tadı yerine gelecek” diye konuştu.

“HIZLI VE KONFORLU SEYEHAT GELİYOR”

Hızlı Tren Hattı Projesi’ne ilişkin açıklamalarda bulunan TBMM Plan ve Bütçe  Komisyonu Sözcüsü ve  Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer, “Gaziantep’ten Adana ve Mersin’e, oradan Konya’ya ve Ankara’ya saatte 200 kilometre ile hızlı ve konforlu seyahat geliyor. Gaziantep-Mersin arası 6,8 milyar TL’lik dev yatırımın ihalesi gerçekleşti. Türkiye’nin en uzun demiryolu tünelinin yapımı Nurdağı’nda  devam ediyor. Hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

“MALİYETLER DÜŞECEK”

İhaleye ilişkin açıklamalarda bulunan AK Parti Gaziantep Milletvekili Ahmet Uzer, “311 kilometre uzunluğundaki Mersin-Adana- Osmaniye-Gaziantep Hızlı Tren Hattı’nın ihalesi gerçekleşti. İhale bedeli 6,8 Milyar TL olan proje ile liman kenti Mersin'e ulaşım kolaylaşacak, maliyetler düşecek ve sanayicilerimiz ürünlerini daha az maliyetle dünya pazarlarına ulaştıracaklar” ifadelerini kullandı.

İHALEYİ REC ULUSLARARASI İNŞAAT YATIRIM A.Ş. KAZANDI

Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın gerçekleştirdiği ve 5 firmanın davet edildiği, Mersin -Adana- Osmaniye- Gaziantep Yüksek Standartlı Demiryolu İnşaatı ihalesini 6 milyar 749 milyon 818 bin liralık teklifiyle REC Uluslararası İnşaat Yatırım Sanayi ve Tic. A.Ş. kazandı.

2023 YILINDA TAMAMLANACAK

Proje sayesinde özellikle liman kenti Mersin’e ulaşımın kolaylaşması ve maliyetin düşmesiyle Gaziantep’teki üreticilerin rekabet imkanları daha da güçlenecek. Uzunluğu 236 kilometre olan Mersin Adana Osmaniye Gaziantep Hızlı Demiryolu Projesi’nin 2023 yılında tamamlanması planlanıyor. Projenin tamamlanmasıyla Adana-Gaziantep arası seyahat süresi 1,5 saate düşecek.

TEMMUZ AYINDA ELEKTROMANYETİK SİSTEM TEMİNİ İHALESİ YAPILMIŞTI

Hızlı Tren Hattı Projesi’nde geçtiğimiz Temmuz ayında Mersin Adana Osmaniye Gaziantep Yüksek Standartlı Demiryolu İnşaatı ile Elektromanyetik Sistemlerinin Temini ihalesi yapılmıştı. Ulaştırma Bakanlığı’nın Mersin Adana Osmaniye Gaziantep Yüksek Standartlı Demiryolu İnşaatı ile Elektromanyetik Sistemlerinin Temini ihalesini 7 milyarı bulan teklifle Kalyon İnşaat aldı. Kamu İhale Yasası’nın 21/b maddesine göre yapılan ihaleye 5 firma davet edilmiş, 5 firma içinden Kalyon İnşaat 6 milyar 953 milyon 303 bin 734 TL teklif ederek ihaleyi kazanmıştı.

A.DUMAN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.