Hava Durumu

“Hesap sorulmalı”

Gaziantep’te geçtiğimiz gün etkili olan kar yağışının ardından yaşanan elektrik kesintisi, vatandaşları mağdur etti. 15 saati bulan kesintiler nedeniyle yaşanan mağduriyet sonrası vatandaşlar isyan ederken, vekiller, STK temsilcileri ve siyasi parti il başkanlarından da tepki geldi. Gaziantep Barosu ise Enerji SA hakkında suç duyurusunda bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 20.01.2021 16:23
Haber Güncellenme Tarihi: 20.01.2021 18:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
“Hesap sorulmalı”

Kış kuraklığının yaşandığı Gaziantep’te uzun bir aranın ardından geçtiğimiz gün kar yağışı gerçekleşti. Yaşanan kar yağışının ardından meydana gelen buzlanma ve ağaçların devrilmesi nedeniyle 20 farklı noktada enerji iletim hatları zarar gördü. Oluşan hasar sonrası kent geneli, kış ortasında elektriksiz kaldı.

VATANDAŞ İSYAN ETTİ

15 saat süren kesinti sırasında kentin büyük bölümü elektriksiz kaldı. Elektriklerin kesilmesi nedeniyle ısınamayan vatandaşlar, kış ortasında donma tehlikesi ile karşı karşıya kaldılar. Yaşanan duruma sosyal medya hesaplarından isyan eden vatandaşlar, enerji dağıtım şirketine adeta ateş püskürdü.

VALİ GÜL’DEN AÇIKLAMA GELDİ

Tepkiler üzerine açıklamalarda bulunan Gaziantep Valisi Davut Gül, “Sevgili hemşerilerim, Soğuk kış günlerinde elektrik kesintisinin yol açtığı sıkıntıları tahmin ediyorum ve üzüntünüzü anlıyorum. İlgili elektrik şirketine sorduğumuzda kesinti sebebinin yaklaşık 20 yerde iletim hatlarının üzerine devrilen ağaçlardan kaynaklandığını söylediler” ifadelerini kullandı.

“ENERJİ SA SINIFTA KALDI”

Yaşanan elektrik kesintilerine ilişkin değerlendirmelerde bulunan AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, “ Bugün Gaziantep’te kar yağdı, çok Mutlu olduk. Hem karı gördük hem de yağışlar kuraklığın ilacı. Ancak Enerji SA sınıfta kaldı. Yerel yönetimler son derece başarılı iken sen yoksun. Tüm şikayetler senin üzerinde, bir fatura ödenmediği zaman hemen şarteli indiriyorsun. Al tedbirini” dedi.

“BİZ HALA ELEKTRİK KESİNTİLERİ İLE UĞRAŞIYORUZ”

CHP Gaziantep Milletvekili Op. Dr. Bayram Yılmazkaya, “21. Yüzyılın Türkiye’sindeyiz ama Gaziantep’te dün geceden beri elektriğin kesildiği karanlıkta kalan mahalleler var. İnsanlık Marsa gidiyor, bizler elektrik kesintileriyle uğraşıyoruz! Gaziantep’te şu saat olmuş hala elektrik verilemeyen mahalleler var. Bu şehrin bu insanların günahı ne? Kışın ortasında hastası çoluğu çocuğu olan binlerce aile mağdur. Hiç mi vicdanınız sızlamıyor? Gazianteplileri karanlığa ve soğuğa mahkûm eden bu beceriksizliğin hesabı sorulmalı! Bizlerde bu sürecin takipçisiyiz” dedi.

“MAĞDURİYET YAŞANDI”

Elektrik kesintilerine ilişkin değerlendirmelerde bulunan CHP Gaziantep Milletvekili İrfan Kaplan, “Gaziantep’te yağan ilk kardan sonra çok ciddi elektrik kesintileri yaşandı. Birçok mahalleye hala elektrik verilmedi. Hava durumu tahminleri aylar önceden belirlenirken, Enerji SA’nın bu tedbirsiz ve yetersiz altyapısı dolayısıyla hemşerilerimiz büyük bir mağduriyet yaşadı” ifadelerini kullandı.

 “GAZİANTEP BU ZULMÜ HAK ETMİYOR”

HDP Gaziantep Milletvekili Mahmut Toğrul da kesintilere tepki gösterdi. Toğrul, “Gaziantep’te kar yağdı, manzara harika; karla birlikte şehirde elektrik kesildi, karanlıkta kaldı Gaziantep. İyi ki Norveç, İsveç’te değiliz yoksa yılı karanlıkta geçirecektik. Yetkililer bakım diyor, masraf diyor ama elektrik kesintisine engel olamıyorlar. Gaziantep bu zulmü hak etmiyor” diye konuştu.

“YÖNETİCİLERİN SESSİZ KALMASI KABUL EDİLEMEZ”

DEVA Partisi Gaziantep İl Başkanı Ertuğrul Kaya’da yaşanan kesintilere tepki gösterdi. Kaya, “Gaziantep’in yarısını dün akşamdan beri elektriksiz bırakanlar suçu elektrik dağıtım şirketine atarak sorumluluktan kaçamaz. Kentimizle ilgili her konuda söyleyecek sözü olanların elektrik kesintisi konusunda sessiz kalmaları kabul edilemez. Şehrimizin yarısının elektriksiz kalması yerel yöneticilerin kenti yönetemediklerinin ve kentimizin altyapısına yatırım yapmadıklarının göstergesidir. Ufak bir yağmurda gölete dönüşen sokaklar, çöken yollar, kesilen elektrikler “bizim için altyapı belediyeciliği bitmiştir” diyen Büyükşehir Belediye Başkanı bu duruma nasıl bir izahat getirecek merakla bekliyoruz” şeklinde konuştu.

BARO’DAN SUÇ DUYURUSU

Kent genelinde yaşanan elektrik kesintilerinin ardından Gaziantep Barosu harekete geçti. Gaziantep Barosu sık sık kesilen elektrik kesintileri nedeniyle Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığına, ENERJİSA yetkilileri hakkında suç duyurusunda bulundu. Gaziantep Barosu Başkanı Av. Bektaş Şarklı, elektrik kesintileri ile ilgili suç duyurusunda bulunduklarını kaydetti. Şarklı, “Kamu hizmetleri zorunlu ,kesintisiz ve kaliteli olmak zorundadır. Hele bu hizmet özel sektöre ihale edilmiş ise .Yurttaşlar olarak en pahalı enerjiyi kullanıp, yetersiz hizmet ve kesintilerden dolayı plansız, sürekli kesintileri yaşamak zorunda değiliz” ifadelerini kullandı.

Gaziantep Adliyesi’nde yapılan suç duyurusunda ‘Görevi Kötüye Kullanma’ ibaresi dikkat çekti.

A.DUMAN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.