Hava Durumu

Hem esnafa, hem de vatandaşa destek!

Gaziantep’te, hayırseverlerin katkılarıyla valilik koordinesinde 65 yaş üstü vatandaşlar için hazırlanan gıda paketleri mahalle bakkallarından alınarak hem vatandaşa hem de küçük esnafa destek sağladı.

Haber Giriş Tarihi: 08.05.2021 14:18
Haber Güncellenme Tarihi: 08.05.2021 15:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Hem esnafa, hem de vatandaşa destek!

Hayırseverlerin desteği ile oluşturulan 1,5 milyon lira bütçeyle proje kapsamında Vefa Sosyal Destek Grupları tarafından mahalle bakkallarından alınan gıdalar özenle paketlenerek 65 yaş üstü vatandaşların evlerine teslim ediliyor.

 

Gaziantep Valisi Davut Gül’de Şahinbey İlçesine bağlı Onur Mahallesinde bir bakkala gelerek elleriyle alınan ürünleri paketledi. Bakkal sahibi ile de sohbet eden Vali Gül, basın mensuplarına projenin detaylarını anlattı.

Gaziantep Vefa Sosyal Destek Grupları olarak, mahallelerimizde geziyoruz. Yaptığımız iş şu, tam kapanma döneminde 65 yaş üzeri vatandaşlarımızın biliyorsunuz sokağa çıkma kısıtlamaları var, bunların ihraçları da gruplarımız tarafından sağlanıyor. İçişleri Bakanımızın da, bizlere bir talimatı olmuştu. İhtiyaçların olabildiğince küçük esnaftan temin edilmesi, mahalle esnaflarından temin edilmesiydi. Burada bizlerde bu ihtiyaçları hayırseverlerimizin katkılarıyla mahalle esnafından temin ederek sosyal yardımlaşmada kaydı olan vatandaşlarımıza dağıtacağız” dedi.

“1,5 milyon lira bütçe oluşturuldu”

Proje kapsamında 5 bin aileye oluşturulan 1,5 milyon lira bütçe ile destek olacaklarını kaydeden Vali Gül, mahalle esnafına destek olmak ve onun için ‘mahalle esnafımızla vefa’ dedik ifadelerini kullandı.

Projenin küçük esnafı mutlu ettiğini belirten Bakkal Musa Coşkun, hem yaşlıların hem de küçük esnafın yüzünün güldüğü belirterek projenin devamını temenni etti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.