Hava Durumu

Hayvanların buzlu kokteyl keyfi

Gaziantep Hayvanat Bahçesi’nde artan sıcaklıklara karşı hayvanlar buzlu meyve ve et kokteylleri ile serinletiliyor.

Haber Giriş Tarihi: 31.05.2020 12:23
Haber Güncellenme Tarihi: 31.05.2020 13:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Hayvanların buzlu kokteyl keyfi


Mayıs aynın ortaları itibariyle başlayan ve 35 derecenin üzerine çıkan sıcaklıkların ardından hayvanat bahçesi sakinlerini serinletmek için çeşitli yöntemler yapılıyor.


Bu yöntemlerden biri olan buzlu meyve ve et kokteyli ise ayı, kaplan, aslan, leopar, puma ve jaguarlar tarafından çok sevilerek tüketiliyor.


Filler ve zebralar da günün belirli saatlerinde hortumla ıslatılarak serinletiliyor.


Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Doğal Hayatı Koruma ve Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı Celal Özsöyler, çöl sıcaklıklarının erken gelmesinden dolayı uygulamayı erkene çektiklerini belirterek, “Havaların ısınmasıyla birlikte Gaziantep Hayvanat Bahçesinde özellikle ayıları, aslanları, kaplanları, leoparları ve jaguarları serinletmeye başlamış bulunmaktayız. Normalde biz Temmuz sonu Haziran başı buz kokteylleri vermeye başlayacaktık ama çöl sıcaklıklarının erken gelmesinden dolayı özellikle ayılara elma, armut, muz domatesten oluşan kokteyli yaparak veriyoruz. Serinleme havuzuna atıyoruz onlarda oraya girerek alıyorlar bu sayede hem karınları doyuyor hem de serinlemelerini sağlıyoruz. Yırtıcılarımıza ise et kokteylleri veriyoruz bu şekilde hem karınlarını doyurup hem de serinliyorlar böylelikle sıcak günleri serin geçirmelerini sağlıyoruz” diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.