Hava Durumu

Hayvanat bahçesindeki ayıların kar keyfi

Gaziantep Hayvanat Bahçesi’nde bu yıl da kış uykusuna yatmayan ayılar, karın keyfini çıkarıyor.

Haber Giriş Tarihi: 14.02.2020 14:25
Haber Güncellenme Tarihi: 14.02.2020 16:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Hayvanat bahçesindeki ayıların kar keyfi


Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi’nde bulunan ayı ve soğuğa dayanıklı hayvanlar, kar yağışının ardından beyaza bürünen hayvanat bahçesindeki kafeslerin hemen önünde bulunan bahçelerde günlerini geçiriyor. Hayvanat bahçesindeki konfor ve sıcaklıktan dolayı kış uykusunu unutan ayılar, gün boyu bahçedeki karın içerisinde dolaşıp oynamanın keyfini sürüyor.


Hayvanat bahçesindeki ayıların yanı sıra kaplanlar, hayvanat bahçesinin safari park bölümünde bulunan geyikler, deve kuşları gibi soğuğa dayanıklı birçok hayvan da sıcak kafesler yerine gün boyu karda oynamayı tercih ediyor. Soğukta yoğun enerji sarf eden hayvanlara ihtiyaçları olan gıdaların yanı sıra yüksek enerjili gıda maddeleri ve vitaminlerle de takviye yapılıyor.


Hayvanat bahçesinde bulunan ve soğuğa dayanamayan fil, zürafa, leopar, jaguar gibi hayvanların kafeslerinde yer alan ısıtıcıların dereceleri yükseltilirken yüksek enerjili gıda ve vitamin takviyeleri ile hayvanların kış mevsiminde zarar görmesi engelleniyor.


Hayvanat bahçesinde bulunan tüm hayvanlar, soğuk havalar nedeniyle kış boyunca ihtiyaçları olan gıdaların yanı sıra kuru üzüm, incir ve çeşitli vitaminlerle besleniyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.