Hava Durumu

Hastaneler, riski arttırıyor

Koronavirüs Salgını Gaziantep’te etkisini her geçen gün artırıyor. Özel Hastanelerde, Covid-19 hastalarının kabul edilmemeye başlaması ile birlikte Gaziantep’te bulunan kamu hastanelerinde yığılmalar başladı. Covid-19 şüphesiyle hastanelere başvuru yapan vatandaşlar, işlemlerin sağır yürümesi nedeniyle saatlerce sıra beklerken, Covid-19 şüphesiyle hastanelere başvuran hastaların bir arada bulunması bulaşma riskini artırıyor.

Haber Giriş Tarihi: 27.07.2020 17:43
Haber Güncellenme Tarihi: 27.07.2020 18:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Hastaneler, riski arttırıyor

SGK kararıyla özel hastanelere verilen pandemi ve yoğun bakım destekleri sona ermişti. Desteğin sona ermesinin ardından Gaziantep’te bulunan özel hastaneler COvid-19 hastalarından ücret talep etmeye başlamış, bu ücretleri karşılayamayacak durumda olan hastalar ise kamu hastanelerine nakledilmişti. Aradan geçen süreçte kamu hastanelerine Covid-19 şüphesiyle başvuran hastaların sayısında büyük oranda artış yaşandı.

Covid-19 testi yaptırmak için kamu hastanelerine başvuruda bulunan vatandaşlar, saatlerce sıra bekliyorlar. İşlemlerin ağır yürümesi, meydana gelen teknik aksaklıklar sonucu oluşan görüntüler tepkilere neden oluyor. Covid-19 hastası olan ya da şüphesi taşıyan insanların triaj çadırları önünde sosyal mesafe kurallarına uygun olmadan sıra beklemeleri, saatlerce aynı havayı solumaları bulaşma riskinin artmasına neden oluyor.

SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ HAREKETE GEÇECEK Mİ?

Kent genelinde yaşanan tabloya ilişkin sosyal medya hesapları üzerinden tepki gösteriliyor. Durum karşısında kamu idareleri sessizliğini korurken, Gaziantep İl Sağlık Müdürlüğünün konuya ilişkin çalışma yapması bekleniyor.

M.TÜRKMEN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.