Hava Durumu

“Hasta sayısı yüzde 52 azaldı”

Koronavirüs Salgınına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, Gaziantep ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Gaziantep’te hızlı hasta artışına bağlı olarak hastane sıkıntısı yaşandığını söyleyen Bakan Koca, Gaziantep hasta sayısını yüzde 52 oranında azaldığını belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 03.09.2020 15:32
Haber Güncellenme Tarihi: 03.09.2020 16:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
“Hasta sayısı yüzde 52 azaldı”

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, Koronavirüs Salgınına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Koca, "Ülke genelinde durum kontrol altında. İstanbul'da Trakya'da ve Ege Bölgesi'nde ciddi bir artış yok. Orta Anadolu ve Güneydoğu Anadolu'da maalesef bir artış var. Son dönemde artışın en fazla olduğu illerin başında Ankara geliyor. Yer yer Mardin, Gaziantep, Şanlıurfa ve Batman gibi bazı illerimizde hızlı hasta artışlarına bağlı hastane sıkıntısı yaşandı. Hızlı müdahale ile sorunlar aşılmaktadır. Diyarbakır gibi bazı illerimizde yakın çalışmalarımız sürdürülmektedir” dedi.

GAZİANTEP’TE HASTA SAYISI AZALDI!

Sözlerini sürdüren Sağlık Bakanı Koca, "Ankara, İstanbul, İzmir, Bursa, Erzurum, Sivas, Kayseri halen yüksek riskli illerimiz arasında. Hasta sayısını Gaziantep'te yüzde 52, Şanlıurfa'da yüzde 59, Diyarbakır'da yüzde 49, Mardin'de yüzde 61 aşağı çekmeyi başardık” dedi.

HASTANELERDE YOĞUNLUK AZALACAK MI?

Bakan Koca tarafından yapılan açıklamalar Gaziantep’te yaşanan durumu gözler önüne serdi. Tedbirlere en az uyulan kentler arasında yer alan Gaziantep’te her gün binlerce kişiye ceza kesiliyor. Vaka sayılarının azalması ile birlikte hastanelerde yaşanan yer bulma sıkıntısının da sona ermesi bekleniyor.

Y.ANKAY

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.