Hava Durumu

Hasat Günleri başlıyor!

Gaziantep Valiliği koordinasyonunda Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Gaziantep’i Geliştirme Vakfı ve İpekyolu Kalkınma Ajansı işbirliğinde düzenlenen ‘3. Uluslararası GastroAntep Hasat Günleri’ başladı. 13 Eylül tarihilerinde sona erecek olan Hasat Günleri kapsamında yerli ve yabancı şefler Gaziantep’e geldi. 3. Uluslararası GastroAntep Hasat Günleri, bugün Batalhöyük’te Antep Fıstığı hasadı ve şire yapımı ile başlayacak.

Haber Giriş Tarihi: 10.09.2020 16:31
Haber Güncellenme Tarihi: 10.09.2020 17:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Hasat Günleri başlıyor!

Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü’nün (UNESCO) 116 şehir arasında gastronomi alanında Yaratıcı Şehirler Ağı’nda (UCCN) Türkiye’yi temsil eden ilk şehir olan Gaziantep, dünyanın en önemli gastronomi merkezlerinden biri olma hedefiyle Uluslararası GastroAntep Festivali’nin bu yıl üçüncüsünü ‘GastroAntep Hasat Günleri’ olarak düzenliyor.

TEDBİRLER KAPSAMINDA YAPILIYOR

Hasat günleri, yeni tip Koronavirüs (COVID-19) Salgını nedeniyle GastroAntep sosyal medya hesapları ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile GastroAntep resmi WEB sitelerinden canlı yayınlarla takip edilebilecek.

BATALHÖYÜK’YE FISTIK HASADI YAPILACAK

3. Uluslararası GastroAntep Hasat Günleri kapsamında Batalhöyük’te Antepfıstığı hasadı ve şire yapımı ile yapılacak. Hasat işlemleri ve şire yapımı, kent protokolünün yanı sıra dünyaca ünlü şeflerin katılımıyla yapılacak.

DÜNYACA ÜNLÜ ŞEFLER GAZİANTEP’TE

Bu yıl üçüncü kez düzenlenen GastroAntep Festivali, Koronavirüs Salgını nedeniyle Hasat Günleri şeklinde dijital ortamda düzenleniyor.  “3. Uluslararası GastroAntep Hasat Günleri’ kapsamında dünyaca ünlü yerli ve yabacı şefler Gaziantep’e geldi.

ETKİNLİKLER CANLI YAYINLANACAK

Sosyal Medya hesabı üzerinden “3. Uluslararası Gastroantep Hasat Günleri’ Festivaline ilişkin açıklamalarda bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, “Zengin tarihi, mimari güzelliklerinin yanı sıra Anadolu’ya has misafirperverliğimizle sizleri ağırlayacağımız Gaziantep’e hoş geldiniz. Usta şeflerimiz festival boyunca workshop ve panellerde sizlerle olacak.  Dijital ortamda gerçekleşecek festivalimizi kaçırmayın” ifadelerini kullandı.

Y.ANKAY

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.