Hava Durumu

“Hani ticari alan olmayacaktı?”

CHP Gaziantep Milletvekili Kaplan, Millet Bahçesi’nin proje değişikliğinde ticari alanlara yer verildiğine dikkat çekerek, “Hani cami dışında yapı olmayacaktı? TOKİ, askıda olan proje için ihale süreci başlatıyor. Bu hukuksuzluktur. Yangından mal mı kaçırıyorlar. Akıllarda soru işareti kalıyor” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 08.10.2019 20:07
Haber Güncellenme Tarihi: 08.10.2019 21:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
“Hani ticari alan olmayacaktı?”

CHP Gaziantep Milletvekili Kaplan, Millet Bahçesi’nin proje değişikliğinde ticari alanlara yer verildiğine dikkat çekerek, “Hani cami dışında yapı olmayacaktı? TOKİ, askıda olan proje için ihale süreci başlatıyor. Bu hukuksuzluktur. Yangından mal mı kaçırıyorlar. Akıllarda soru işareti kalıyor” dedi.

CHP Gaziantep Milletvekili Kaplan, basına ve kamuoyuna da yansıyan Gaziantep Millet Bahçesi proje değişikliğini, projenin askıya hangi gerekçeyle alındığını ve projenin askıda olmasına rağmen TOKİ tarafından ihale sürecinin başlatıldığı iddialarını TBMM’ye taşıdı.

Kaplan, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un cevaplaması istemiyle yazılı bir soru önergesi vererek, Millet Bahçesi’nin akıbetini sordu.

YIKILACAKSA NEDEN TADİLAT YAPILDI?

Milletvekili Kaplan, açıklamasında “Gaziantep’e yapılması planlanan Millet Bahçesi Projesi değişikliği basına ve kamuoyuna yansımıştır.  Plan değişikliğine göre; stadyum alanının Arkeoloji Müzesi tarafında; 17 bin metrekarelik ticaret alanı planlanmış ve vergi dairesi park alanı içinde bırakılarak yıkılmasına karar verilmiştir. Valilik binasının yerini de kapsayan yaklaşık 22 bin metrekarelik bir cami alanı, bu alanın batısında 1200 metrekare civarı başka bir ticaret alanı planlanmıştır. Yine yapılan plan değişikliğine göre, Muammer Aksoy Bulvarı’nın Emniyet ve Demokrasi meydanı arasında kalan kısmı trafiğe kapatılmış, Ticaret alanlarında 0.50 yapılaşma hakkı ve 2 kat yükseklik tanımlanmıştır.  Valilik Binası tadilatı için yaklaşık son 2 yılda 10 milyon TL’lik tadilat yapıldığı da basına ve kamuoyuna yansıyan bilgiler arasındadır. Ülke bu kadar büyük bir ekonomik kriz yaşarken, vatandaş evine ekmek götürmekte zorlanırken yıkacağınız binaya 10 milyon TL harcamak israfın en büyüğüdür, günahtır, haramdır. Gaziantep’te Millet Bahçesi rantın bahçesi mi olacak, bekleyip göreceğiz. Ama bu israfı yapanlar şunu bilsin ki biz bu konunun yakından takipçisi olacağız” dedi.

BAŞKA YAPI OLMAYACAKTI…

CHP’li Kaplan, 31 Temmuz’da Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Sezer Cihan’ın konu ile ilgili basına yansıyan açıklamasına da dikkat çekerek, “Büyükşehir Belediyesi diyor ki; Millet Bahçesi projesinde hiç bir yapı olmayacak. Proje değişikliğinde ticaret alanları ve devasa büyüklükte cami yapılacağı bilgisi var. Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu?” dedi.

TOKİ YANGINDAN MAL MI KAÇIRIYOR?

Kaplan, açıklamasının devamında TOKİ’nin askıda olan Millet Bahçesi projesinin ihale sürecinin başlatıldığı iddialarına da dikkat çekerek, “TOKİ, askıda olan proje için ihale süreci başlatıyor. Bu hukuksuzluktur. Yangından mal mı kaçırıyorlar, anlamak mümkün değil. Akıllarda soru işareti kalıyor” dedi.

BAKAN KURUM’A ÇARPICI SORULAR!

Kaplan, Bakan Kurum’a şu soruları yöneltti:

“ Millet Bahçesi projesinin son durumu nedir? Hangi gerekçeyle askıya alınmıştır?

Millet Bahçesi projesi içinde Valilik Binasına son 2 yılda 10 milyon TL tadilat masrafı yapılmıştır. Yıkılacak olan bu binaya neden bu kadar para harcanıp tadilat yapılmıştır?

Valilik Binası tadilatını hangi firmalar üstlenmiştir?

Basına ve kamuoyuna yansıyan projede 22 dönüm alana cami, 1200 metrekare alana ticari alan yapılacaksa “millet bahçesi” kaç metre kareye yapılacaktır? Planlanan alan bahçe olmalıyken, bu kadar inşaat yapmanın gerekçesini nasıl açıklıyorsunuz?

Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada (31 Temmuz 2019) Millet Bahçesi Projesinde hiçbir yapının olmayacağı belirtilirken; sonradan neden bu plan değiştirilmiştir?

İlgili alanda yapılan imar plan revizyonunun askı süresi devam ederken, bu süre beklenmeden TOKİ tarafından neden ihale süreci başlatılmıştır? İmar planı kesinleşmeden yapılan bu ihale hukuken uygun mudur?”

HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.