Hava Durumu

“Hakkımızı arayacağız”

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Gaziantep Şube Başkanı Gökhan Çeliktürk’ün kuruluş ortağı olduğu yapı denetim şirketi yapı denetimi kanununa muhalefetten 1 yıl süreyle men cezası aldığı öğrenildi. Konuyla ilgili sorularımızı yanıtlayan Çeliktürk, Denetçi mühendis bir arkadaşımızın gözünden kaçan bir olay nedeniyle tutulduğunu, hatanın düzeltilmesi için teknik çalışmaların yapıldığını ve tadilat raporu alındığını söyledi. Çeliktürk, “Gaziantep İl Yapı Denetim Komisyonu böyle bir karar aldı. Biz de her türlü hukuki haklarımızı kullanacağız” diye konuştu.

Haber Giriş Tarihi: 23.09.2021 18:26
Haber Güncellenme Tarihi: 23.09.2021 19:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
“Hakkımızı arayacağız”

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Gaziantep Şube Başkanı Gökhan Çeliktürk’ün kuruluş ortağı olduğu yapı denetim şirketi yapı denetimi kanununa muhalefetten 1 yıl süreyle men cezası aldığı haberi kentte gündem oldu. Gaziantep İl Yapı Denetim Komisyonu tarafından verilen karar sonrası, Çeliktürk’ün bir yıl boyunca başka bir denetim şirketinde görev alması, ortak olması da yasaklandı.

"HATADAN DOLAYI TUTANAK TUTULDU"

Söz konusu karara ilişkin İnşaat Mühendisleri Odası Gaziantep Şube Başkanı Gökhan Çeliktürk, açıklamalarda bulundu. Çeliktürk, “Pandemi Sürecinde Denetçi arkadaşlarımızın 8 bin metrekarelik bir inşaat alanında 5’er santimlik bir hatasından dolayı bir tutanak tutulmuş. Konuyla ilgili biz güçlendirme, tadilat ruhsatı gibi teknik konularda gösterdiğimiz tüm çabalara rağmen ceza verildi. Tabi ki hakkımızı sonuna kadar arayacağız. Üzgünüz, mesleğimizi itibarsızlaştıracak bu tür haberleri sosyal medyada yayanları da Allah’a havale ediyorum.”

“TADİLAT RAPORUNA RAĞMEN CEZA ALDIK”

Olayın siyasi bir boyutu olup olmadığının sorulması üzerine konuşan Çeliktürk, “O tür polemiklere girmek istemiyorum ama illaki böyle bir boyutu vardır. Sonuçta denetçi mühendislerimizin bir tanesinin gözünden kaçan, pandemi döneminde yaşanan bir olay var. Biz bunu fark eder etmez, her türlü teknik düzeltmeyi yapmamıza, tadilat raporunu almamıza rağmen Gaziantep İl Yapı Denetim Komisyonu böyle bir karar aldı. Biz de her türlü hukuki haklarımızı kullanacağız” diye konuştu.

ÇELİKTÜRK’E DESTEK YAĞDI…

Gündeme düşen olay sonrası, Çeliktürk’e sosyal medyadan destek yağdı. Çeliktürk’ün meslektaşları ve sevenleri, verilen kararın yanlış olduğu ifade edildi.

A.DUMAN

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.