Hava Durumu

Haftalar sonra yeniden tezgah açtılar

Türkiye’de korona virüs tedbirleri kapsamında İçişleri Bakanlığı tarafından pazar yerlerinde giyim, oyuncak, nalbur, çiçek, fide ve züccaciye gibi ürünlerin satışı ile ilgili yasak kaldırıldı. Gaziantep’in İslahiye ilçesindeki pazarcı esnafı yaklaşık 1,5 ayın ardından başlayan normalleşme süreci ile yeniden tezgah açtı.

Haber Giriş Tarihi: 14.05.2020 11:55
Haber Güncellenme Tarihi: 14.05.2020 12:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Haftalar sonra yeniden tezgah açtılar

 

 

İçişleri Bakanlığı tarafından korona virüs ile mücadele kapsamında alınan kararlar kapsamında pazar yerlerinde giyim, oyuncak, nalbur, çiçek, fide ve züccaciye ürünlerin satışı yasaklanmıştı. Bakanlığın tüm illere gönderdiği son genelgeyle 11 Mayıs itibariyle bu yasağın kaldırıldığı açıklandı. Yasağın kalkmasının ardından İslahiye’deki 100’ye yakın esnaf hazırlıklarını tamamlayarak, Atatürk Mahallesi Barazi Caddesi üzerindeki pazar yerinde tezgah açtı. Aylar sonra tezgah açtıkları için mutlu olduklarını kaydeden pazar esnafı, satışların durgun olduğunu ve bayram öncesi pazarda yoğunluğun artacağını ümit ettiklerini söyledi.

 

 

İçişleri Bakanlığının genelgesinin ardından ilçedeki kıyafet pazarlarında bulunan tezgahlar da birer birer açılmaya başlandı. Esnaflar, önümüzdeki hafta içerisinde pazarların daha da yoğunlaşmasını ve işlerinin artmasını beklediklerini kaydetti.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.