Hava Durumu

“Güvenli Okul için alt yapımız hazır”

Gaziantep İl Pandemi Kurulu Gaziantep Valisi Davut Gül Başkanlığında toplandı. Toplantıda bir konuşma gerçekleştiren Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep’te Güvenli Okul, Güvenli Alan, Güvenli Şehir alt yapısını kurmak için çalıştıklarını, 21 Eylül’de okullarına açılması durumuna en hızlı hazırlanan şehrin Gaziantep olacağını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 02.09.2020 16:10
Haber Güncellenme Tarihi: 02.09.2020 17:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
“Güvenli Okul için alt yapımız hazır”

Gaziantep İl Pandemi Kurulu Gaziantep Valisi Davut Gül Başkanlığında toplandı. Toplantıda, kurul üyelerinin görüş ve önerileri alınarak salgın hastalık üzerine değerlendirmelerde bulunuldu. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, İl Pandemi Kurulunda açıklamalarda bulundu. Şahin, “Sağlık Bakanımız tarafından yapılan son açıklamada, Gaziantep’te vaka sayısının düşüşe geçtiği ifade edildi.  Bu bizim doğru yolda olduğumuzu, moral ve motivasyonumuzu artırdı. En önemli şey sürdürülebilirliği sağlamak. Nasıl ülkemiz pozitif ayrıştırmayı sağladıysa, kentimizi de pozitif ayrıştırıp bu illetten kurtulmak ve kalkınma hedefimize ulaşmak istiyoruz.”

“EĞİTİMLER DEVAM EDİYOR”

Sözlerini sürdüren Şahin, “Eğitim ve denetimde nasıl erkeklere OSB’de Pandemi Eğitimi verdiysek, kadın ve çocuklara ulaşmak için de mahallelere girdik. Mahalle bazlı Pandemi Kurullarında hem annelerimize hem de çocuklarımıza eğitimler verdik. Okullarda bu çalışmalarımız devam ediyor. Müzisyenlere eğitimler verdik ve sertifika programı düzenledik. Düğünlerde sertifikası olmayan müzisyenler görev alamayacaklar.”

ÇAĞRI MERKEZİNE 6 BİN TALEP GELDİ

“Denetimlerde ki kaymakamımız ile birlikte çok önemli bir alt yapıyı oluşturduk. Veri yüzyılındayız, akıllı şehirler de buradan besleniyor. Sağlık İl Müdürlüğümüzün çalışmalarıyla tüm hastanelerden gelen bilgiler tek elde toplandı, bunlar sizlerin ulaşabileceği alana dönüştürüldü. Şahinbey ve Şehitkamil Belediyelerimiz başta olmak üzere denetimlerde iki ekip kuruldu. Belediye Başkanlarımıza teşekkür ediyoruz. 150 araç hızlı bir şekilde Valiliğimizin emrine verildi. Evde filyasyonun yapılabilmesi için bunların yapılması gerekiyordu. Bunun sonunda Coğrafi Bilgi Sisteminde hangi mahallede, ne kadar Covid-19 hastası var, nerelerde arış var, nelere de azalama varsa sizin ulaşabileceğiniz sistem haline dönüştürüyoruz."

444 06 27 çağrı hattımıza 6 bin 396 talep gelmiş, 6 bin 372 talep karşılanmış. Eksiklerin tamamını takip ediliyor.”

“MALİYETİ 2 MİLYON LİRA”

Şahin, “Yeni Eğitim Dönemi başlıyor, “Güvenli Şehir, Güvenli Alan ve Güvenli Okul” konusunda çalışma yapıyoruz. Tüm dokümanları bir araya toplayarak bir protokole dönüştürdük. Valimizin başkanlığında bunu çalıştık. Maliyeti 2 milyon TL oldu. Önce 500 okul, sonrasında kentteki tüm okulları Güvenli Okula dönüştürecek çalışmayı yaptık. Çocukları pandeminden koruyacak tüm tedbirlerin alındığı Güvenli Okul Projesi’ni yaptık. Tüm alımlar yapıldı, Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile birlikte tüm planlamaları yaptık. 21 Eylül’de okulların açılması ile ilgili karar alınırsa buna en hızlı hazırlanan şehir biz olacağız. Güvenli Okul, Güvenli Alan, Güvenli Şehrin alt yapısını oluşturuyoruz” diye konuştu.

Şahin, Gaziantep’te İmmün Plazma Bağışı noktasında bir kampanya başlatılması konusunda öneride bulundu.

A.DUMAN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.