Hava Durumu

GTO; “Ekonomi toparlanıyor”

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) tarafından aylık olarak yayımlanan ‘Bir Bakışta Gaziantep Ekonomisi Ağustos Ayı Rakamları açıklandı. GTO tarafından yayımlanan Bir Bakış Gaziantep Ekonomisi Ağustos ayı sayısında, kent ekonomisinde pandemi sonrası başlayan toparlanma sürecinin hız kazandığı görüldü.

Haber Giriş Tarihi: 25.09.2020 16:24
Haber Güncellenme Tarihi: 25.09.2020 17:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
GTO; “Ekonomi toparlanıyor”

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) tarafından aylık periyotlar halinde yayımlanan Bir Bakışta Gaziantep Ekonomisi, kent ekonomisine yönelik gelişmeleri gözler önüne seriyor. Son olarak Temmuz ayına ilişkin verilen yer aldığı Bir Bakışta Gaziantep Ekonomisi Ağustos Ayı sayısında, Pandemi sürecinin ardından başlayan toparlanma sürecinin yansımalarına yer verildi.

Açıklanan rakamlarda, Gaziantep Ekonomisi’nde görülen Pandemi etkisinin büyük oranda azaldığı görüldü. Ağustos ayında, geçtiğimiz aylara oranla toparlanmanın daha güçlü şekilde gerçekleştiği görüldü.

ELEKTRİK TÜKETİMİ YÜKSELDİ

Pandemiye bağlı olarak Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi’nde elektrik tüketiminde büyük oranda azalma meydana gelmişti. Salgının etkisinin en fazla hissedildiği Nisan ayında Gaziantep OSB’de elektrik tüketimi 286 milyon 581 bin 42 KWH olarak gerçekleşmişti. Mayıs ayı itibariyle başlayan toparlanma ile OSB’de elektrik tüketimi 313 milyon 751 bin 728 KWH’ye, Haziran ayında ise 426 milyon 951 bin 150 KWH’ye yükseldi. Gaziantep OSB’de elektrik tüketiminde son ayların en yüksek tüketimi gerçekleşti. Temmuz ayında Gaziantep OSB’de 456 milyon 2 bin 443 KWH elektrik tüketimi gerçekleşti. Ağustos ayında ise elektrik tüketimi 453 milyon 228 bin 445 KWH olarak gerçekleşti.

605 MİLYON DOLARLIK İHRACAT YAPILDI

Gaziantep OSB’de tüketilen elektrik miktarı, ihracat rakamlarına da yansıdı. Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) verilerine göre Gaziantep’te Ağustos ayında 605 milyon 430 bin dolar değerinde ihracat yapıldı. Nisan ayında 463 milyon 65 bin dolara gerileyen ihracat rakamları Ağustos ayında büyük oranda artış gösterdi.

KONUT SATIŞLARI ARTTI

Gaziantep Bölgesi’nde TÜİK tarafından sağlanan konut satış istatistiklerine göre 4 bin 981 konutun satışı gerçekleşti. Mayıs ayında bin 362 olan konut satış oranı, Haziran ayında 4 bin 264’e yükselmişti. Temmuz ayında ise son ayların en yüksek konut satış oranı gerçekleşti. Ağustos ayında konut satışları 3 bin 909 olarak gerçekleşti.

37 BİN KİŞİ KENTE GELDİ

Pandemi sürecinde Gaziantep’e gelen turist sayısında önemli ölçüde azalma meydana geldi. Pandeminin en çok hissedildiği Nisan ayında kente gelen turist sayısı 5 bin 574 olarak gerçekleşti. Mayıs ayında 7 bin 92’ye yükselen turist sayısı, Haziran ayında 23 bin 897 oldu. Temmuz ayında ise kente gelen turist sayısı artarak 32 bin 101’e yükseldi. Ağustos ayında ise kente gelen turist sayısı arttı. 37 bin 463 kişi Ağustos ayında Gaziantep’e geldi.

278 YENİ FİRMA AÇILDI

GTO tarafından açıklanan verilerde Açılan ve Kapanan Firma Sayısına da yer verildi. Buna göre, Ağustos ayında 278 yeni firma açıldı, 53 firma ise kapandı.

A.DUMAN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.