Hava Durumu

Gezegenevi’ne ziyaretçi akını

Türkiye Bilimler Akademisi tarafından hazırlanan Bilim Merkezleri Değerlendirme Raporu’na göre Gaziantep Gezegenevi ve Bilim Merkezi, 2019 yılında Türkiye’de en fazla ziyaret edilen ikinci bilim merkezi oldu.

Haber Giriş Tarihi: 09.01.2020 17:28
Haber Güncellenme Tarihi: 09.01.2020 19:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Gezegenevi’ne ziyaretçi akını

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırmalar Kurumu TÜBİTAK desteğiyle kurulan bilim merkezlerinin var olan durumunu ortaya koymak ve bu doğrultuda hem mevcut bilim merkezlerinin daha etkin çalışması hem de kurulacak yeni merkezler için öneriler geliştirmek amacıyla Türkiye Bilimler Akademisi tarafından hazırlanan Bilim Merkezleri Değerlendirme Raporu’nda yer alan bilgiler ışığında Gaziantep Gezegenevi ve Bilim Merkezi 2019 yılı içerisinde en çok ziyaret edilen ikinci bilim merkezi oldu.

Gaziantep Gezegenevi ve Bilim Merkezi’nden yapılan yazılı açıklamada

2019 yılı içerisinde Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Gezegenevi ve Bilim Merkezini 207 bin 712 kişi ziyaret etti. Bilim merkezleri içerisinde ziyaretçi sıralamasında ikinci sırada yer alan merkez 2018 yılında 169 bin 69 olan ziyaretçi sayısını yüzde 46.81 oranında artırdı.

Gaziantep Valisi Davut Gül ve Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatma Şahin’in çabalarıyla Teknofest’in 2020 yılında Gaziantep’te yapılacak olmasının Gezegegenevi ve Bilim Merkezini ziyaret edenlerin ve merkezden faydalananların sayısını artıracağı ve bu rakamın 2020 yılı için 300.000’i aşacağı tahmin ediliyor.

Gezegenevi ve Bilim Merkezi’nde fizik, kimya, fen ve teknoloji konularında okul müfredatında yer alan dersleri somutlaştıran deney düzeneklerinin yanı sıra astronomi ve uzay bilimlerine ilgi duyanların faydalandığı Gezegenevi (Planeteryum) ve birçok atölye ve kurs da yer alıyor. Robotik kodlama, Stem, yazılım ve mobil uygulama kursları, dene-yap atölyeleri bu kurslardan sadece birkaçı, Merkez 2020 yılında bu faaliyetlerine devam ederken, Teknofest’e başvuran takım sayısının artırılması ve takımların yarışlara hazırlanması konularında da takımlara destek verecek” ifadeleri yer aldı.

HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.