Hava Durumu

Gergin kongreyi Hocaoğlu kazandı

İyi Parti Gaziantep 1.Olağan İl Kongresi, yapıldı. Yapılan İl Kongresinde Gaziantep İl Başkanlığı için Oğuz Hocaoğlu ve Turgay Köşker yarıştı. Üçüncü aday olan İyi Parti Gaziantep Kurucu İl Başkanı İzzettin Şahin ise seçimden Turgay Köşker lehine çekildi. 423 delegenin oy kullandığı seçimleri, 260 oy alan Oğuz Hocaoğlu kazandı. Hocaoğlu, İyi Parti Gaziantep’te seçimle iş başına gelen ilk İl Başkanı oldu.

Haber Giriş Tarihi: 12.07.2020 17:46
Haber Güncellenme Tarihi: 12.07.2020 18:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Gergin kongreyi Hocaoğlu kazandı

İyi Parti Gaziantep 1.Olağan İl Kongresi, yapıldı. Yapılan İl Kongresinde Gaziantep İl Başkanlığı için Oğuz Hocaoğlu ve Turgay Köşker yarıştı. Üçüncü aday olan İyi Parti Gaziantep Kurucu İl Başkanı İzzettin Şahin ise seçimden Turgay Köşker lehine çekildi.  423 delegenin oy kullandığı seçimleri, 260 oy alan Oğuz Hocaoğlu kazandı. Hocaoğlu, İyi Parti Gaziantep’te seçimle iş başına gelen ilk İl Başkanı oldu.

İyi Parti Gaziantep’te, İl Kongresi heyecanı yaşandı. İyi Parti Gaziantep İl Başkanlığı için İl Başkanı Oğuz Hocaoğlu, Şehitkamil İlçe Başkanı Turgay Köşker ve İyi Parti Gaziantep Kurucu İl Başkanı İzzettin Şahin aday oldu. Divana listelerini sunan üç aday, partililere seslendiler. Demokrasi şöleni havasında gerçekleşmesi beklenen kongrede adaylar arasındaki gerginlik hissedildi.

İZZETTİN ŞAHİN, ADAYLIKTAN ÇEKİLDİ

Adayların konuşmasının ardından Divan Başkanı, üç adayı da sahneye davet etti. Galibiyet pozu verilmesinin ardından açıklamada bulunan İyi Parti Gaziantep İl Kurucu Başkanı İzzettin Şahin, adaylıktan çekildiğini açıkladı. Adaylıktan çekilme nedenini listesine yapılan itirazlar ve demokratik tutuma yakışmayan durumlar olduğunu kaydeden Şahin, adaylıktan Turgay Köşker lehine çekildiğini duyurdu.

HOCAOĞLU FARK ATTI

Şahin’in adaylıktan çekilmesi ile birlikte İl Başkanlığı için yarışan aday sayısı ikiye düştü. Köşker’in sarı liste, Hocaoğlu’nun beyaz liste ile seçimlere katıldı. 423 delegenin oy kullandığı seçimlerde 260 delegenin oyunu alan Oğuz Hocaoğlu kazandı. Rakibi Turgay Köşker ise 157 oy alabildi. 6 oy ise geçersiz sayıldı.

Hocaoğlu, İyi Parti’de seçimle iş başına gelen ilk İl Başkanı oldu.

M.TÜRKMEN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.