Hava Durumu

"Gerekli adımları atmaya devam edeceğiz"

Gaziantep Milletvekili Plan ve Bütçe Komisyonu Sözcüsü Nejat Koçer, “Devletimiz, milletimizin ihtiyaç duyduğu her alanda gerekli adımları atmaya devam ediyor.” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 31.03.2020 09:41
Haber Güncellenme Tarihi: 31.03.2020 10:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
"Gerekli adımları atmaya devam edeceğiz"

 

Gaziantep Milletvekili Plan ve Bütçe Komisyonu Sözcüsü Nejat Koçer,  “Devletimiz, milletimizin ihtiyaç duyduğu her alanda gerekli adımları atmaya devam ediyor.” dedi.

Milletvekili Nejat Koçer, tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını ile sürdürülen mücadeleye ilişkin yaptığı açıklamada şunları kaydetti.

“Koronavirüse karşı Bilim Kurulunca yapılan değerlendirmeler ışığında sürdürülen etkin sağlık mücadelesinin yanı sıra, salgınının ülke ekonomimize olan etkilerini azaltmak, işsizlik başta olmak üzere her türlü olumsuzluğun önüne geçebilmek, iş gücü piyasasını ayakta tutabilmek için Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı Ekonomik İstikrar Kalkanı kapsamında çeşitli tedbirler hızla devreye alınmaktadır.

Bu çerçevede; Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kabul edilen Kredi Garanti fonu toplam kefalet limiti, Cumhurbaşkanımızın onayı ile 250 milyar TL’den 500 milyar TL’ye çıkartıldı. Firmaların limitleri arttırılarak vergi ve SGK borcu yoktur belgesi aranma şartı, yıl sonuna yani 31 Aralık 2020 tarihine kadar kaldırıldı. Bunun yanında aylık geliri 5 bin TL’nin altında olan tüm vatandaşlarımız için kamu bankalarımız aracılığıyla 10 bin TL’ye kadar Temel İhtiyaç Desteği sağlandı. Vatandaşlarımız;  gıda harcamaları, kira, elektrik, su, doğalgaz faturaları gibi ödemeleri için devreye alınan bu destekten  6 ayı geri ödemesiz 36 ay vade ile yararlanabilecek. Kısa Çalışma Desteği ile faaliyetlerini en az üçte bir oranında azaltan, kısmen veya tamamen en az dört hafta durduran işletmelerimize çalışanları için 3 ay maaş desteği verilecek.

İşe Devam Desteği, Devlet Destekli Alacak Sigortası ve Temel İhtiyaç Desteği, Kısa Çalışma Desteği gibi tedbirler ile birlikte Ekonomik İstikrar Kalkanının; işverene, çalışana ve vatandaşa verdiği desteğin kapsamı ve etkisi artıyor. Koronavirüs salgınına karşı insanlık büyük bir mücadele sürdürüyor. Ülkemizde de bu mücadele çok yönlü olarak sürdürülürken ekonomi alanında alınan bu kararların milletimiz için hayırlı olmasını diliyorum.

Gerek sağlık, gerek eğitim, gerekse ekonomik alanda gereken tüm adımlar atılmaya devam edecektir. Devletimizin  dirayeti ve milletimizin ferasetiyle tüm sıkıntıların üstünden gelerek bu süreçten başarıyla çıkacağımıza yürekten inanıyorum.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.