Hava Durumu

“Genel Merkezin kararına saygılıyız”

CHP Genel Merkez Yönetim Kurulu Toplantısında alınan karar ile Gaziantep İl Başkanı Hayri Sucu, 9 ilçe başkanı ve yönetim kurulu üyeleri partinin ilkelerine, amaçlarına ve çalışma kurallarına aykırı hareket ettikleri gerekçesiyle oy birliği ile görevden aldı. Kentte şok etkisi yaratan karara ilişkin görevden alınan CHP Şahinbey İlçe Başkanı Zeki Gürsel ve CHP Şehitkamil İlçe Başkanı Coşkun Atalamış, açıklamalarda bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 10.11.2020 15:54
Haber Güncellenme Tarihi: 10.11.2020 17:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
“Genel Merkezin kararına saygılıyız”

 

Geçtiğimiz gün CHP Genel Merkezinde düzenlenen Merkez Yönetim Kurulu Toplantısında, Gaziantep İl Başkanı Hayri Sucu, 9 ilçe başkanı ve yönetim kurulu üyeleri partinin ilkelerine, amaçlarına ve çalışma kurallarına aykırı hareket ettikleri gerekçesiyle oy birliği ile görevden aldı. Başkanların görevden alınmasının Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı tarafından il ve ilçe parti teşkilatlarına gönderildi.

Kararın ardından CHP Gaziantep’te büyük bir şok yaşanırken, görevden alınan CHP Şahinbey İlçe Başkanı Zeki Gürsel ve CHP Şehitkamil İlçe Başkanı Coşkun Atalamış, açıklamalarda bulundu.

“YETER Kİ BAŞARI GELSİN”

CHP Şahinbey İlçe eski Başkanı Zeki Gürsel, “Genel Merkezin aldığı karara partili olarak, saygı duymaktan başka çaremiz yok. İlk göreve geldiğim zaman da belirttiğim gibi, atama, görevden alma gibi durumların olabileceğini ifade etmiştik. Karara saygı duyuyoruz, bekleyeceğiz. Gaziantep’te başarı olsun, belediyeler alalım bize yeter. Bu kararın sonrasında yeter ki başarı gelsin.”

“PARTİMİZİN ZARAR GÖRMESİNİ İSTEMİYORUZ”

Genel Merkez ile görüşme yaptığını söyleyen Gürsel, “Genel Merkez ile yapılan görüşmelerde, az oy alınan illerde, bunların içerisinde en büyük il Gaziantep olduğu için, yeni bir yapılanma içerisine gireceklerini belirttiler. Bunların şahsi algılanmaması gerektiği ve parti yapılanması için bu kararın alındığı ifade edildi. Biz de partimiz için göreve hazır olduğumuzu söyledik. Takdir Genel Merkezindir. Olağanüstü Kongreye gidilmesi konusunda bir çalışma içerisinde olmayacağım. İmza toplamak, partiyi mahkeme sürecine taşımak gibi bir düşüncemiz bulunmuyor. Gelişmeleri takip edeceğiz. Partimizin zarar görmesini istemiyoruz” diye konuştu.

“SÜREÇ DEĞERLENDİRİLECEK”

Genel Merkez tarafından kendilerine bildirilen kararın ardından bir toplantı düzenlediklerini söyleyen CHP Şehitkamil İlçe eski Başkanı Coşkun Atalamış, “Genel Merkezimiz tarafından alınan karara saygılıyız, parti içerisinde mücadelemizi sürdüreceğiz. Sabah saatlerinde 10 Kasım törenlerine katıldık, ilçe binamızda arkadaşlarımız ile bir araya geldik. Genel Merkez kararına karşı herhangi bir çalışma yapmayı düşünmüyorum. Yine İl ve İlçe Başkanlarımız ile yeniden bir araya gelip, süreci değerlendireceğiz.  Ortak bir karar alarak, ona göre hareket edeceğiz. CHP Tüzüğünün 25.maddesine göre, parti ilkelerine uygun çalışmamaktan dolayı görevden alma kararı verildi. Biz teşkilatlar olarak çalıştığımızı düşünüyoruz” diye konuştu.

Y.ANKAY

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.