Hava Durumu

Genel Merkez’den çark sinyali…

CHP Genel Merkezi, görevden aldığı il ve ilçe yönetimlerini görüşmeye çağırdı. İlçe başkanlarına görevden almaların şahsi değil, parti içerisindeki yapıyı değiştirmeye yönelik olduğu belirtildi. Parti içerisindeki kişisel çıkar amaçlı siyaset ve dedikodulara son vermek istediklerini belirten Oğuz Kaan Salıcı, görevden alınan yöneticilerle istişare içerisinde olacaklarını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 12.11.2020 17:06
Haber Güncellenme Tarihi: 12.11.2020 19:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Genel Merkez’den çark sinyali…

Salıcı, liyakate önem vereceklerini belirterek,  görevden aldıkları yönetimlerin geri dönme ihtimalinin de olduğunu dile getirdi. Ankara’ya giden ilçe başkanları toplantıyı verimli olarak değerlendirdi. Bu arada İl Başkanı Hayri Sucu’nun da toplantıya çağrıldığı ancak rahatsızlığı nedeniyle katılamadığı öğrenildi.

“GÖREVDEN ALINAN BAŞKANLARLA İSTİŞARE İÇİNDE OLUNACAK”

Gazetemize değerlendirmelerde bulunan CHP Şahinbey İlçe eski Başkanı Zeki Gürsel, Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı ile yaptıkları görüşmeyi anlattı. Gürsel, “Görevden alınan 9 ilçe başkanı olarak Genel Merkeze davet edildik. Burada yaptığımız görüşmede bize, şahıslarla alakalı bir sorun olmadığını, Gaziantep’te bulunan siyasetle alakalı bir durum olduğunu tarafımıza iletildi.  Gaziantep’te yeni bir yapılanma oluşturulacağı, kentin potansiyelinin günden güne düştüğünü, potansiyeli artırmak için görevden alınan ilçe başkanları ile istişare halinde olunacağını ifade etti. Liyakate, çalışmaya göre değerlendirme yapılacağını, görevden alınan ilçe başkanlarının dışlanmayacağını, bizlerle birlikte partiyi ayağa kaldırmak için çalışacaklarını söyledi. Yeni yapılanma için çalıştıklarını ve projeleri olduğunu sözlerine ekledi.” Dedi.

“SİYASET ANLAYIŞININ GAZİANTEP’TE GERİYE GİTTİĞİNİ GÖRÜYORUZ”

Toplantıyı değerlendiren Gürsel, “Gaziantep’te İl ve ilçe Başkanlıklarının boş kalmaması gerektiğini Sayın Salıcı’ya ilettik. Gaziantep’teki genel siyaset anlayışının geriye gittiğini bizlerde görüyoruz. Hep kongre, hep şahsi odaklı siyaset yapıldığı için Gaziantep’te geriye düştük. Artık parti odaklı siyaset yapılması gerektiği Salıcı tarafından belirtildi.” Şeklinde konuştu.

“GÖREVDEN ALMALARIN UCU AÇIK”

Görevden alınan ilçe başkanlarının göreve dönüşü ile ilgili bir gelişme olmadığını söyleyen Gürsel, “Görevden alınan ilçe başkanlarının, geri dönüşü konusunda net bir durum yok. Ucu açık bir süreç. Genel Merkezimizin takdirinde olan bir konu. Mevcut ilçe başkanlarının göreve dönmesi ile ilgili bir gündem söz konusu değil. Anladığım kadarıyla bir performans ve liyakat kriteri konulacak. Ona uyan yönetimler konusunda çalışma yapılabilir. Mevcut ilçe başkanlarının gözden çıkarılmadığı tarafımıza iletildi. CHP tarihinde ilk kez görevden alınan ilçe başkanları görüşmeye çağrıldı. Keşke Genel Başkanımız, bu karardan önce bizleri görüşmeye çağırsaydı. Yeni bir yapılanma yapacağız, istifanızı istiyoruz denseydi. Yöntem bu olmamalıydı.” dedi.

SUCU, GENEL MERKEZE DAVET EDİLDİ

Görevden alınan İl Başkanı Hayri Sucu’nun da görüşmeye çağrıldığını söyleyen Gürsel, “Hayri Sucu, Covid-19 tedavisi sürdüğü için toplantıya gelemedi. Hayri Sucu da görüşmeye davet edildi. Daha sonra bir görüşme olup olmayacağı bilinmiyor” şeklinde konuştu.

S.ÖZTÜRK

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.