Hava Durumu

“Genç Ofis” projesi takdir topluyor

Gaziantep Barosu Başkan Adayı Avukat Ömer Faruk Akan, seçim çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Yaptığı ziyaretlerde büyük bir ilgi gören Akan, tüm meslektaşlarının sorunları ile yakından ilgileniyor.

Haber Giriş Tarihi: 25.08.2020 17:18
Haber Güncellenme Tarihi: 25.08.2020 18:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
“Genç Ofis” projesi takdir topluyor

Bilgi, birikim, deneyim ve tecrübe yönüyle diğer başkan adaylarından bir adım önde olan ve yaptığı çalışmalarla tüm kesimden avukatın takdirini ve sevgisini kazanan Gaziantep Baro Başkan Adayı Avukat Ömer Faruk Akan, gece-gündüz demeden seçim çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Ziyaretlerde seçilmesi halinde hayata geçireceği projelerden bahseden Akan’ın, ‘GENÇ OFİS’ projesi mesleğe yeni başlayan genç avukatlar başta olmak üzere tüm avukatlardan tam not ve alkış aldı.

“Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır. Yapamayacağımız hiçbir işin sözünü vermeyiz, söz vermişsek ise yerine getirmek için içinde gece-gündüz çalışırız” ifadesini kullanan Akan, mesleğe yeni başlayan genç avukatların en büyük sorununun OFİS olduğunu hatırlattı.

Akan, “Çevrede belediyeye ait birçok arazi bulunmaktadır. Belediyelerle görüşmeler neticesinde arsa alırsak, daha sonra ise Kooperatifler kurarak ve kooperatiflerin aracılığıyla meslektaşlarımızın aylık 800 ve 1000 lira gibi çok düşük ücretlerle ofis sahibi olma imkanı sağlayacağız. Bu şekilde en az 250 meslektaşımızı Ofis sahibi yapmayı düşünüyoruz”

Gaziantep Barosu’nun Adliyesinin kampüsü çok kötü bir alanda yapıldı. Bunu o dönemde de söyledik, halen de söylemeye devam ediyoruz. Ama bu sorunu çözecek yollar var. Mesleğe yeni başlayan genç meslektaşlarımın en büyük sorunu ofis. Şu anda kiralık ofislerin kirası 4 bin liradan aşağı değil ve genç meslektaşlarımız bu parayı ödeyemez. Baromuzun öncülüğünde kurulacak Kooperatif aracılığıyla meslektaşlarımız arası dayanışmanın getirdiği güç birliğinden doğan avantaj ile uygun koşullarda OFİS tahsis edeceğiz” dedi.

Avukat Akan, “Tüm giderini ve personeli baronun karşıladığı ve çok düşük ücretlerle en azından ilk 6 ay veya 8 ay boyunca yeni ruhsat almış meslektaşlarımızın istifade edebileceği bir ofis sistemi kurmayı planlıyorum. Bu gibi projeleri birçok baro yapıyor.” 

Genç meslektaşlarımızın daha fazla istifade edilebileceği yeni baro binasının içerisinde ki alanlar baronun alanından daha fazla olacak. Yani genç meslektaşlarımız yeni baro binasını da kullanabilecek. Çünkü kullanılmayan birçok oda olacaktır. Genç meslektaşlarımız kaygısız olsun, yapamayacağımız hiçbir işin sözünü vermeyiz, söz vermişsek ise onu yapmak için gece gündüz çalışırız” ifadelerini kullandı.

Gaziantep Baro Başkan Adayı Avukat Ömer Faruk Akan, genç avukatlara şu çağrıda bulundu: “Genç meslektaşlarımız sürekli bir şekilde hak, hukuk, soyut kavramlar veya ülke siyasetinin genel işleyişi şeklinde beyanat veren adaylara değil, somut projesi olan adaylara yönelsinler. Çünkü adaylar arasında somut projesi olan tek kişi benim” diye konuştu.

Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.