Hava Durumu

GELECEK NESİLLER ŞAHİNBEY’DE ŞEKİLLENİYOR

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, 195 Gençlik Merkezi ve Sosyal Tesis’te gençliğe ve eğitime yaptığı yatırımlarla Türkiye’ye örnek olmaya devam ediyor.

Haber Giriş Tarihi: 21.11.2019 19:27
Haber Güncellenme Tarihi: 21.11.2019 21:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
GELECEK NESİLLER ŞAHİNBEY’DE ŞEKİLLENİYOR

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, 195 Gençlik Merkezi ve Sosyal Tesis’te gençliğe ve eğitime yaptığı yatırımlarla Türkiye’ye örnek olmaya devam ediyor. Şahinbey Belediyesi sosyal tesislerinde verdiği eğitimlerle gençlerimizin Türkiye’nin en iyi lise ve üniversitelerine yerleşmesini sağlayarak şuurlu gençliğin yetişmesi anlamında önemli adımlar atıyor.

ŞAHİNBEY BELEDİYESİ EĞİTİME 4 OKUL KAZANDIRDI

Şahinbey Belediyesi, belediyelerin asli görevleri arasında bulunmamasına rağmen Şahinbey Bölgesi’nde bulunan okullara halı saha, voleybol, basketbol sahaları yaptırdı. Aynı zamanda okulların fiziki yapılarının tadilatında bulunuyor. Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şahinbey İlçesi’ne 32 derslikli Adil Teymur İmam Hatip Ortaokulu’nu, 35 derslikli Şahinbey Bilim Sanat Merkezi’ni, 40 derslikli Mehmet Emin Er Kız İmam Hatip Lisesi’ni ve 47 derslikli Mehmet Görmez İmam Hatip Ortaokullarını yaptırarak eğitime kazandırdı.

79.000 ÖĞRENCİ ÇANAKKALE DE ECDADIYLA BULUŞTU

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, yeni neslin milli şuurla yetişmesi için Çanakkale Zafer’nin 100. Yıl etkinlikleri kapsamında başlattığı ‘Gaziler Diyarından Şehitler Diyarına’ Projesiyle bu güne kadar 79.000 kişiyi Çanakkale’ye götürerek ecdadıyla buluşturdu. Uçakla aynı gün Çanakkale’ye götürülen öğrencilerin tüm ihtiyaçları da Şahinbey Belediyesi tarafından karşılandı. Birçok öğrenci bu geziyle ilk kez Gaziantep’in dışına çıkmanın mutluluğunu yaşarken, bu ziyaretle ilkleri yaşadılar. İlk kez uçağa binmenin heyecanını yaşayan öğrencilerin içerisinde ilk kez denizi gören ve ilk kez vapura binmenin mutluluğunu yaşayanlar oldu.

MİLLET KIRAATHANELERİ VATANDAŞIN HİZMETİNDE

Şahinbey Belediyesi, Şahinbey İlçesi’ne üç tane Millet Kıraathanesi yaparak vatandaşın hizmetine sundu. Her yaştan vatandaşın gelerek kitap okuyup öğrencilerin ders çalıştığı Millet Kıraathanelerinde vatandaşlara ayrıca çeşitli ikramlarda da bulunuluyor. Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu şuanda üç olan Millet Kıraathanelerinin sayısını artıracaklarını müjdesini verdi.

“Kıraathane” kelimesinin “okuma evi” anlamına geldiğine dikkati çeken Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu "“Millet Kıraathaneleri Cumhurbaşkanımızın önderliğinde yol almış çok özel bir projedir. Ders çalışmak, sakin ortamda kitap okumak, gazetelerden ve kültür faaliyetlerinden istifade etmek isteyen vatandaşlarımız Millet Kıraathanelerini tercih ediyor. Kıraathaneye kitap okumaya, ders çalışmaya gelen hemşehrilerimize ikramlarda bulunuyoruz. Millet kıraathanesi sayesinde hemşehrilerimiz, kültürel ve eğitimsel faaliyetlerini daha rahat bir ortamda sürdürebiliyor. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları doğrultusunda Millet Kıraathanelerinin sayısını arttırıyoruz. Bu konuda çalışmalarımız sürüyor”" dedi.

ŞAHİNBEY BELEDİYESİ 105.300 ÖĞRENCİNİN DÜNYASINA RENK KATTI

Daha önce öğrencilere eşofman, forma, futbol-voleybol-basketbol topu, spor ayakkabısı, kumbara ve kırtasiye yardımı yapan Şahinbey Belediyesi, 105.300 anaokulu ve ilkokul öğrencilerine boyama seti hediye ederek onların küçük dünyasına kocaman renkler kattı.

117.000 ADET BESLENME KABI DAĞITILDI

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, öğrencilerin hazır yiyecekler yerine annelerinin evde hazırladığı sağlıklı gıdalarda beslenebilmeleri için özel olarak hazırlattırılan ısı yalıtımlı ve iki gözü bulunan, içi çelik kaplamalı modern beslenme kapları, ilçedeki 117.000 anaokulu ve ilkokul öğrencisine dağıtımını gerçekleştirdi.

60 OKUL İÇİN Z KÜTÜPHANE PROTOKOLÜ İMZALANDI

Gaziantep Valiliği, Şahinbey Belediyesi ve Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında Milli Eğitim Bakanlığı'nın da destekleriyle okullara yapılması planlanan 60 adet Z-Kütüphane protokolü imzalandı. İmzalan protokole göre Z-Kütüphanelerin 30'unu Şahinbey Belediyesi, 30'unu ise Milli Eğitim Bakanlığı'nın destekleriyle Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürlüğü yapacak.

360 ÖĞRENCİ UMREYE GÖNDERİLDİ

Şahinbey Belediyesi, 2017 yılında başlattığı proje kapsamında Peygamber Efendimiz (S.A.V) “Siyer-i Nebi” dersinden sınava girerek okullarında birinci olan 48 öğrenciyi Umre’ye göndermişti. Projeyi genişleterek devam ettiren Şahinbey Belediyesi 2018 yılında öğrencileri İslam İlmihali dersinden sınava tabi tutarak 147 öğrenciyi kutsal topraklara gönderdikten sonra bu yılda  okullarında 1’nci, 2’nci ve 3’üncü olan 164 öğrenciyi daha uğurlayarak, üç yılda 360 öğrenciyi Umreye göndermiş oldu. Şahinbey Belediyesi bu proje ile yeni neslin manevi değerler çerçevesi içerisinde yetişmesine katkıda bulundu.

EĞİTİM KONUSUNDA ÇOK HASASSIZ

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, eğitime yapılacak olan yatırımların her zaman yanında olduklarını belirterek, “Eğitim konusunda çok hassasız. Bu konuda elimizden ne geliyorsa fazlasıyla yapmaya çalışıyoruz. Şahinbey Belediyesi olarak 4 okul yaparak Milli Eğitime devrettik ve bunun karşılığında hiçbir şey talep etmedik. Aynı zamanda okulların fiziki yapılarına destek vererek 182 tane halı saha ve basketbol sahaları yaptık. On binlerce öğrencimizi Çanakkale’ye götürdük. Öğrencilerimize ayrıca, futbol, voleybol, basketbol topları, eşofman, tişört, bilgisayar, bisiklet, boyama seti, eğitim seti, spor ayakkabısı, mont dağıttık ve üniversite öğrencilerimizin eğitimine destekte bulunduk. Tüm bunların yanında Şahinbey’deki 60 okula Z kütüphane yapacağız. Yaptığımız tüm çalışmalarda gençlerimizin geleceğini düşünerek çalıştık çalışmaya da devam edeceğiz” dedi.

KIRAATHANELERE VE CAMİLERE KÜTÜPHANE

Şahinbey Belediyesi sadece okullara değil, kıraathane ve camilere kütüphane yaparak, vatandaşın okuma alışkanlığı kazanmasını sağladı. Vatandaşların boş vakitlerini kıraathanelerde oyunlar yerine kitaplarla değerlendirmesini isteyen Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, “Bizim çocukluğumuzda eskiden kahvehanelerin üzerine kıraathane yazardı. Kıraathanenin anlamı da okumaktı. Şahinbey Belediyesi olarak başlattığımız çalışma ile Şahinbey ilçemizde bulunan kahvehaneleri, kıraathaneye çeviriyoruz. Her kahvehanenin, kıraathane olması için ayrıca kitap hediye ediyoruz. Amacımız buraya gelen insanlarımızın boş vakitlerini kitap okuyarak, bilgi hazinesini artırarak ve vaktini değerlendirerek faydalı ilimler öğrenmesine vesile olmak” dedi.

Y.ANKAY

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.