Hava Durumu

“Geçim sıkıntısı artıyor”

Saadet Partisi Genel İdare Kurulu üyesi Muammer Bilgiç, yanında bulunan heyet ile birlikte Türk-İş Gaziantep İl Temsilcisi Mehmet Akif Sarıca’yı ziyaret etti.

Haber Giriş Tarihi: 01.03.2020 15:04
Haber Güncellenme Tarihi: 01.03.2020 17:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
“Geçim sıkıntısı artıyor”

Saadet Partisi Genel İdare Kurulu üyesi Muammer Bilgiç, İl Başkanı Mehmet İslam, İl Başkan Yardımcısı Oğuz Çapan ve eski İl Başkanı Mehmet Karalar ile birlikte TÜRK-İŞ Gaziantep İl Temsilcisi Mehmet Akif Sarıca’yı ziyaret etti.  Ziyarette konuşan Saadet Partisi Genel İdare Kurulu Üyesi Muammer Bilgiç, “Şahinbey ve Şehitkâmil’in huzuru Cerablus, İdlib ve Halep’in huzurundan geçiyor. Ankara’nın huzuru Tahran, Şam ve Bağdat’ın huzurundan geçiyor. Biz komşularımızla iyi ilişkiler kurar, meseleleri konuşarak aşmaya çalışırsak hiç kimsenin canı yanmaz. Ama biz başkalarının yönlendirmeleriyle ve başakların ev ödevleriyle başka operasyonlara alet olursak İnsanların da bizim de canımız yanacak.  Birlik ve beraberlik sadece ülke içerisinde değil komşularla da beraberdir. Sınır illerde yaşayan insanların sınırın diğer tarafta akrabaları var. Erbakan hocamız Müslümanlar arasında sınırları kaldırmanın gayreti içerisindeyken biz en yakın komsularımızla aramıza duvar örüyoruz. Türkiye’de en son yapılması en son şey Suriye düşmanlığıdır. Bizim kayıplarımızın artması yanlış politikaları doğru yapmaz. Biz yanlış politikaları en başından itibaren gözden geçirmemiz gerekiyor. İki ülke savaşırken bile alttan diplomasi ile barış görüşmeleri yapılır. Biz barış yapmak için illa savaş çıkmasını beklememeliyiz. Barışı hemen istemeliyiz. Bu coğrafyanın çözümü Ankara, Tahran, Bağdat, Şam, Erbil’in başka yere gitmeden kendi içerisinde konuşmasıyla olur. Bizim tarihimiz, medeniyetimiz ve kültürümüz buna müsaittir” açıklamasında bulundu.

GEÇİM SIKINTISI ARTIYOR

Ziyarette konuşan TÜRK-İŞ Gaziantep İl Temsilcisi Mehmet Akif Sarıca, “Çalışma hayatında ekonomide en ufak bir sıkıntı yaşandığında hemen kıdem tazminatı gündeme geliyor. Artık bıktık. Kıdem tazminatı çalışma hayatındaki çalışanların beka sorunudur. İnsanlar çalışırken ev alamıyor, çocuğunu evlendiremiyor. Bütün hayallerini kıdem tazminatı üzerine yapıyor. Kıdem tazminatı ile ilgili bir düzenleme yapılacaksa kıdem tazminatı alamayanlarla ilgili yasal düzenleme yapılmalı. 2 ay da çalışanın da kıdem tazminatı almalı. Ayın 30 günün 20 günü vergi muhabbetti ile geçiyor. Yılsonuna doğru her şeye zam gelirken maaşlar ise tam tersine düşüyor. Bunun sabitlenmesi lazım. İşverenler açısından hammadde girdileri, enerji maliyetleri yüksek ancak yaşamın da insanların altından kalkamayacak hale geldi. İnsanlar sobalı eve bile 700 TL kira ödüyorlar. Geçimle ilgili gerçekten ciddi sıkıntılar var. Bunu her platformda dile getirmeye çalışıyoruz.”

“ORDUMUZUN YANINDAYIZ”

Sözlerini sürdüren Sarıca, “Türk-İş olarak İdlib saldırılarını kınıyouz.  Kahraman ordumuzun her zaman yanındayız.  Şehitlerimize Yüce Allah'tan rahmet, şehit ailelerine baş sağlığı diliyor, yaralı askerlerimize acil şifalar diliyorum” açıklamasında bulundu.

M.TÜRKMEN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.