Hava Durumu

Gaziray son sürat!

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in mega projeleri arasında yer alan Gaziray Banliyö Hattı Projesi’nde çalışmalar büyük bir hızla devam ediyor. Toplam maliyeti 2 milyar lira olan dev projede, yeraltına alma çalışmaları devam ediyor.

Haber Giriş Tarihi: 23.01.2020 19:25
Haber Güncellenme Tarihi: 23.01.2020 21:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Gaziray son sürat!

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in mega projeleri arasında yer alan Gaziray Banliyö Hattı Projesi’nde çalışmalar büyük bir hızla devam ediyor. Toplam maliyeti 2 milyar lira olan dev projede, yeraltına alma çalışmaları devam ediyor. Gaziray Banliyö Hattı’nda yolcu taşıma işlemleri yer altına alma çalışmalarının tamamlanmasının ardından 2021 yılında başlayacak. Küsget-Gar arasında kalan bölgede ise Mayıs ayında yolcu taşıma işlemine başlanacağı öğrenildi.

Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen Gaziray Projesi’nde çalışmalar büyük bir hızla devam ediyor. Gaziantep ulaşımında önemli bir eksikliğin tamamlayıcısı olacak olan Gaziray Projesi’ne ilişkin 5 kilometrelik alanda yer altına alma çalışmaları devam ediyor. 970 milyon TL maliyetle yapılan aç-kapa işlemleri sürdürülürken, Gar-Küsget arasında Mayıs ayından itibaren yolcu taşınmaya başlanacağı açıklandı.

Toplam maliyeti 2 milyar lira olan Gaziray Banliyö Hattı Projesi’nde istasyonlar tamamlandı. Yer altına alma işlemlerinin sürdürüldüğü proje kapsamında günlük 150 bin yolcu taşınması hedefleniyor.

4 İSTASYON BULUNACAK

Proje kapsamında Gaziray’ın 5 kilometrelik yeraltı çalışmalarının başlaması nedeniyle bazı yollar, trafiğe kapatılacak. Gaziantep için çok önemli bir proje olan Gaziray’ın, 5 kilometrelik kısmı yeraltında olacak, 4 istasyon bulunacak.

MALİYETİ 2 MİLYAR LİRA

Gaziantep ulaşımında meydana gelen eksikliklerin tamamlanması için başlatılan projeye ilişkin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Sezer Cihan açıklamalarda bulunmuştu. Cihan, “Gaziray Projesi’nin tamamlanması ile birlikte günlük yolcu potansiyeli 150 bin olacak. İstasyonlar tamamlandı, şehir içerisindeki inşaat başladı. Yer altına işlemlerinin bitmesi ile birlikte 2021 yılında faaliyete geçecek. Mayıs ayında Küsget-Gar arasında yolcu taşımaya başlayacağız. Aç-kapa işlemleri 970 milyon, toplam maliyeti ise 2 milyar TL bedelli yatırım kentimize kazandırıldı. Gaziantep-Nizip arasında faaliyet gösterecek olan Raybüs ile Nizip’e taşıma 1 ay sonra başlayacak. Gaziray ile bağlantılı olacak” ifadelerine yer verdi.

A.DUMAN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.