Hava Durumu

“Gaziantep’te yaşamak zor”

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından Ekim ayı Enflasyon Rakamları açıklandı. Açıklanan rakamlara göre Ekim ayında enflasyon oranı yüzde 8 oldu. TÜİK’ten yapılan açıklamalar vatandaşların reel yaşamı ile uyuşmazken, vatandaşlara Gaziantep’te yaşanan pahalılık ve enflasyon rakamlarını sorduk.

Haber Giriş Tarihi: 06.11.2019 19:30
Haber Güncellenme Tarihi: 06.11.2019 21:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
“Gaziantep’te yaşamak zor”

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından Ekim ayı Enflasyon Rakamları açıklandı. Açıklanan rakamlara göre Ekim ayında enflasyon oranı yüzde 8 oldu. TÜİK’ten yapılan açıklamalar vatandaşların reel yaşamı ile uyuşmazken, vatandaşlara Gaziantep’te yaşanan pahalılık ve enflasyon rakamlarını sorduk.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından Ekim ayı Enflasyon Rakamları açıklandı. Yüzde 8 olarak değerlendiren Ekim ayı Enflasyonu vatandaşlar tarafından kabul görmezken, pahalık nedeniyle her geçen gün yoksullaşan Gaziantepli vatandaşlar gazetemize açıklamalarda bulundular. Türkiye genelinde ortaya çıkan pahalılığın enflasyon rakamlarına yansımaması eleştiren vatandaşlar, son 1 yıl içerisinde elektrik ve doğalgaz fiyatlarının yüzde 50’den fazla oranda zamlandığını, temel gıda maddelerinde de fiyat artışı nedeniyle sıkıntılar yaşandığını ifade ettiler.

GAZİANTEP YAŞANMAZ HALE GELDİ

Gaziantep’te yaşanan pahalılığı eleştiren vatandaşlar, “Gaziantep eskiden insanların bütçelerine uygun olarak yaşayabilecekleri bir şehir idi. Ancak son yıllarda bu izlenim ortadan kalktı. Kira bedelleri başta olmak üzere pek çok kalemde ürüne zam geldi. Son bir yıl içerisinde elektrik, doğalgaz gibi zorunlu ihtiyaçlara yüzde 50’den fazla zam geldi. TÜİK açıklamış olduğu enflasyon rakamları karşısında hayretler içerisindeyiz. TÜİK hesaplamaları ile bizim yaşadığımız koşullar arasında dağlar kadar fark var” şeklinde konuştular.

VATANDAŞLAR KONUŞTU:

“GAZİANTEP’TE YAŞAMAK ZOR”

Mehmet Emin, “Rakamları pek de doğru bulmuyoruz verdiğimiz para tam olarak nereye gidiyor o kadar vergi veriyoruz sürekli her şeye zam geliyor, gelirlerimiz giderlerimizi karşılamıyor, Gaziantep pahalı bir şehir yaşanması zor.”

“SÜREKLİ ZAM GELİYOR”

Ahmet Bilir, “Gaziantep yaşanması zor bir şehir sürekli bir şeylere zam geliyor. Vatandaşlarımız yokluk çekiyor. Gaziantep sadece mültecilerin yaşayabileceği yer, çünkü kendi memleketimizde biz yabancıyız.”

“GAZİANTEP PAHALI BİR ŞEHİR”

Ramazan Erdemci, “Gaziantep yaşanması zor bir şehir, üstelik işsiziz iş bulamıyoruz bu zamlarla nasıl baş edeceğiz bizim alıştık. Kendi şehrimizde yabancılık çekmeye başladık. Gaziantep’in gelirlerimiz göre pahalı bir şehir olduğunu düşünüyorum.”

ENFLASYON RAKAMLARI GERÇEKÇİ DEĞİL

Ali Doğan, “Gaziantep pahalı bir şehir ama elimizden gelen bir şey yok. Gelen zamlar bizi her ne kadar etkilese de yaşamaya çalışıyoruz ailemizi geçindirmeye çalışıyoruz. Enflasyon rakamlarını gerçekçi bulmuyoruz.”

“GELİRİMİZ YETMİYOR”

Mehmet Şimşek, “Çok fazla zam geliyor ve bunu karşılayamıyoruz. Yaşam şartları zor elimizden gelen bir şey yok. Ailemizi geçindirmek zorundayız” ifadelerine yer verdi.

M.TÜRKMEN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.