Hava Durumu

Gaziantep’in sorunları gündeme taşınacak…

CHP Parti Meclisi Üyesi ve İstanbul Milletvekili Emine Gülizar Emecan, CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer’den oluşan heyet, temaslarda bulunmak üzere Gaziantep’e geldi. Kent genelinde CHP Gaziantep İl Başkanlığı başta olmak üzere ziyaretlerde bulunan heyet, kentin sorunlarına ilişkin hazırlayacakları raporu CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na sunacaklar.

Haber Giriş Tarihi: 24.09.2019 19:10
Haber Güncellenme Tarihi: 24.09.2019 20:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Gaziantep’in sorunları gündeme taşınacak…

CHP Parti Meclisi Üyesi ve İstanbul Milletvekili Emine Gülizar Emecan, CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer’den oluşan heyet, temaslarda bulunmak üzere Gaziantep’e geldi.  Kent genelinde CHP Gaziantep İl Başkanlığı başta olmak üzere ziyaretlerde bulunan heyet, kentin sorunlarına ilişkin hazırlayacakları raporu CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na sunacaklar.

CHP Parti Meclisi Üyesi ve İstanbul Milletvekili Emine Gülizar Emecan, CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer’den oluşan heyet, temaslarda bulunmak üzere geçtiğimiz gün Gaziantep’e geldi. İki gün süren temasların ardından CHP heyeti kentten ayrılırken, Gaziantep’te yapılan temasların ardından kentin sorunlarına ilişkin rapor hazırlanacağı ve CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na sunulacağı öğrenildi.

İLK DURAK İL BAŞKANLIĞI          

Geçtiğimiz gün kente gelen CHP Heyetinin ilk durağı Gaziantep İl Başkanlığı oldu. CHP İl Başkanı Lütfü Demir, Gaziantep Milletvekilleri Bayram Yılmazkaya, İrfan Kaplan, Araban Belediye Başkanı Hasan Doğru, Karkamış Belediye Başkanı Ali Doğan, Şahinbey İlçe Başkanı Uğur Özpolat, Şehitkamil İlçe Başkanı Coşkun Atalamış ve partililerin katılımıyla toplantı düzenlendi. Toplantıda kentin sorunları ve teşkilatların çalışmaları değerlendirildi.

KENT EKONOMİSİ KONUŞULDU

Heyetin sonraki durakları ise Gaziantep Ticaret Odası ve MÜSİAD oldu. GTO Başkanı Tuncay Yıldırım ve MÜSİAD Başkanı Mehmet Çelenk ile görüşen heyet, Gaziantep ekonomisinin durumunu ve yaşanan sıkıntılar konusunda bilgiler aldı. Kent ekonomisinde yaşanan sorunların heyetin hazırlayacağı raporda büyük oranda yer alacağı öğrenildi.

STK’LARIN TESPİTLERİ RAPORDA YER ALACAK

Ziyaretin ikinci gününde ise STK ziyaretleri yapıldı. CHP heyeti, Mimarlar Odası, İnşaat Mühendisleri Odası, Makine Mühendisleri Odası, Gaziantep Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ve Eczacılar Odası’na ziyarette bulundular. STK’ların kent için önemli olduğunu kaydeden CHP heyeti, tespit edilen sorunların çözümlenmesi konusunda hazırlanacak rapor ile sorunların gündeme taşınacağını belirttiler.

GAZİANTEP’İN SORUNLARI GÜNDEME TAŞINACAK

Ziyarete ilişkin CHP Heyetinden yapılan açıklamada, “Gaziantep’te 2 gün boyunca STK’larla, vatandaşlarla, üretene firmalarımızla, esnafımızla, çiftçimizle bir araya geldik. Bugün Türkiye’nin yaklaşık 30 ilinde milletvekillerimiz sahada. Bizim buradaki tek amacımız ülkemizdeki sıkıntıları yerinde gözlemlemek ve Gaziantep’te yaşanan gerek üreten kesimin gerek yurttaşların gerek esnafımızın, işçimizin, alın teriyle çalışan kesimlerin sıkıntılarını yerinde gözlemlemek ve onlara çözüm önerilerini STK’larla birlikte geliştirmek. Gaziantep bizim Türkiye olarak üretimiyle, sanayisinin büyüklüğüyle, bir dönem sınır ticaretinde Türkiye’nin bayrak kenti olarak çok gurur duyduğumuz bir şehrimiz. CHP olarak Türkiye’nin bütün meselelerine sadece eleştiren değil yapıcı çözümler öneren ana muhalefet partisi olarak, iktidara hazır bir parti olarak Gaziantep için projelerimizi, Gaziantep için önerilerimizi, sorunlarına kapsamlı önerilerimizi hazırlamak için buradayız. Çıkacak olan kapsamlı raporu da sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu ve parti yönetimimiz ile paylaşacağız” ifadelerine yer verildi.

Ziyaretlerin ardından CHP Heyeti, kentten ayrıldılar. Hazırlanan raporun CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na sunulması bekleniyor.

Y.ANKAY

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.