Hava Durumu

Gaziantep’in bağışıklık haritası çıkarılacak…

Dünyada ve ülkemizde etkisini sürdüren Koronavirüs (Covid-19) Salgınına karşı çalışmalar devam ediyor. Sağlık Bakanlığı tarafından hayata geçirilecek olan ‘’Yeni Korona virüs (Kovid-19) Hastalığı Seroprevalans Araştırması" için antikor testleri 81 ilde uygulanmaya başlanacak. Gaziantep genelinde çalışmaların kısa süre içerisinde başlayacağı öğrenilirken, araştırma sonunda Gaziantep’in Bağışıklık Haritası ortaya çıkacak.

Haber Giriş Tarihi: 15.06.2020 16:17
Haber Güncellenme Tarihi: 15.06.2020 17:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Gaziantep’in bağışıklık haritası çıkarılacak…

Türkiye’de etkisini sürdüren Koronavirüs (Covid-19) Salgınının önlenmesine yönelik çalışmalar sürdürülüyor. Dünyada ve Türkiye’de hastalığın tedavisi için aşı ve ilaç çalışmaları devam ederken, 81 İlde Yeni Korona virüs (Kovid-19) Hastalığı Seroprevalans Araştırması" için antikor testleri yapılacağı Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından duyurulmuştu.

AİLELER TESPİT EDİLECEK

Bakan Koca’nın açıklamalarının ardından 81 İl genelinde uygulanacak olan Antikor Testleri için çalışmalar başladı. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) görevlileri tarafından testlerin uygulanacağı ailelerin tespit edilmesinin ardından hafta içerisinde testlerin başlayacağı öğrenildi. 

GAZİANTEP’TE ÇALIŞMALAR BAŞLIYOR

Gaziantep İl Sağlık Müdürlüğü yetkililerinden edinilen bilgilere göre, 81 İlde yapılacak olan Antikor Testi için TÜİK görevlilerinin çalışmalarını tamamlaması bekleniyor. Yapılacak çalışma ile Gaziantep’te bulunan ilçe, mahalle ve köylerde testin uygulanacağı kişi ve ailelerin belirlenecek. Tespit çalışmalarının tamamlanmasının ardından testler yapılmaya başlanacak.

Çalışmalar sonunda Salgının başladığı Mart ayından bu yana kişilerin hastalık geçirip geçirmediği ve hastalığa karşı bağışıklık kazanılıp kazanmadığı belirlenecek.

Y.ANKAY

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.