Hava Durumu

Gaziantep’in adı yok!

CHP 37. Olağan Kurultayı’nda CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu yeniden Genel Başkanlığa seçildi. Genel Başkanlık seçimlerinin ardından Parti Meclisi üyesi oylaması da sonuçlandı. Parti Meclisi üyeliği için Gaziantep İl Yönetimi tarafından Parti Meclis üyeliği için Akif Ekici, Yüksek Disiplin Kurulu Üyeliği için ise Av. Deniz Atar tavsiye edildi. CHP İl eski Başkanı Ali Peri ise CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun anahtar listesinde yer aldı. Yapılan seçimlerinde Gaziantep’ten hiçbir isim Parti Meclisi Üyeliğine ve Yüksek Disiplin Kurulu Üyeliği’ne giremedi.

Haber Giriş Tarihi: 27.07.2020 17:23
Haber Güncellenme Tarihi: 27.07.2020 18:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Gaziantep’in adı yok!

CHP’de geçtiğimiz hafta sonu 37. Olağan Kurultay heyecanı yaşandı. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun tek başına girdiği seçimde, Parti Meclisi ve  Yüksek Disiplin Kurulu Üyelileri için de seçim yapıldı.

Kurultay öncesi Gaziantep İl Yönetimi tarafından açıklama yapılmış, 37. Olağan Kurultay’da CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun destekleneceği belirtilmişti. Söz konusu açıklamada ayrıca, Parti Meclis üyeliği için Gaziantep eski Milletvekili Akif Ekici, Yüksek Disiplin Kurulu Üyeliği için ise Av. Deniz Atar tavsiye edilmişti.

PERİ ANAHTAR LİSTEDE YER ALDI

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun hazırladığı iddia edilen 80 kişilik "anahtar liste" kurultay delegelerine ulaştırıldı. Listede 18 kişilik mevcut MYK'nin tamamı yer alırken, her bölgeden milletvekilleri ve il başkanları da listeye girdi. Listede CHP Gaziantep İl eski Başkanı Ali Peri de yer aldı.

PERİ 376, EKİCİ 217 OY ALDI

CHP Gaziantep eski Milletvekili Akif Ekici ve Ali Peri de parti meclisi üyeliğine aday olmuştu. Seçim sonuçlarına göre 376 oy olan Peri, kadın ve genç kotasına takılarak parti meclisine giremedi. Akif Ekici de tüm çabalarına rağmen aldığı 217 oy aldı. Ekici de meclise giremedi.

GAZİANTEP’İN ADI YOK!

Geçtiğimiz Pazar Günü tamamlanan Parti Meclisi ve Yüksek Disiplin Kurulu Üyeliği seçimlerinde Gaziantep’ten aday gösterilen hiçbir isim giremedi. Yapılan seçimlerde yıllardır olduğu gibi 2 milyondan fazla nüfusa sahip olan Gaziantep, CHP Parti Meclisi’nde temsil edilemeyecek.

S.ÖZTÜRK

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.