Hava Durumu

Gaziantep Valiliğinden "konut" açıklaması

 Gaziantep Valiliğince, valilik konutu inşaasında kamu kaynaklarının verimli şekilde kullanıldığı belirtildi.

Haber Giriş Tarihi: 28.06.2019 14:52
Haber Güncellenme Tarihi: 28.06.2019 15:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Gaziantep Valiliğinden "konut" açıklaması
 Gaziantep Valiliğince, valilik konutu inşaasında kamu kaynaklarının verimli şekilde kullanıldığı belirtildi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, yapımı devam eden Gaziantep Valilik konutu inşaatıyla ilgili yayımlanan haberler üzerine, açıklama yapılması gerekliliği ortaya çıktığı ifade edildi.

Şehir merkezindeki, arsası kıymetli olan eski valilik konutunun, 2015 yılında Vakıflar Genel Müdürlüğüne (güncel değerlemesi ile 38 milyon lira) nakit ve gayrimenkul karşılığında satılarak bedeli eğitim öğretim hizmetlerinde kullanıldığı kaydedilen açıklamada, 2016 yılında başlanılan konut inşaatının ise büyük olduğu gerekçesiyle, yüzde 50 seviyesindeyken 3 milyon 450 bin lira bedel karşılığında GaziantepÜniversitesine satıldığı aktarıldı.

Açıklamada, valilik konutu olarak halen kiralık bir apartman dairesinin kullanıldığı hatırlatılarak, "Devam eden konut inşaatı İçişleri Bakanlığı yatırım programında olup, 9 Şubat 2018 tarihinde 4 milyon 345 bin liraya ihale edilmiştir. 400 metrekaresi konut, 400 metrekaresi misafirhane olmak üzere 800 metrekare inşaat alanıyla yapımı sürdürülmektedir. Yapılan planlama ile kamu kaynakları etkin ve verimli bir şekilde kullanılmıştır." ifadelerine yer verildi. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.