Hava Durumu

GAZİANTEP TEK YÜREK OLDU!

İdlib kentinde rejim güçleri tarafından düzenlenen hava operasyonunda 33 askerimiz şehit oldu, 32 askerimiz ise yaralandı. Yaşanan olay sonrası Gaziantep tek yürek oldu.

Haber Giriş Tarihi: 28.02.2020 17:17
Haber Güncellenme Tarihi: 28.02.2020 19:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
GAZİANTEP TEK YÜREK OLDU!

Suriye’nin İdlib kenti yakınlarında rejim güçleri tarafından düzenlenen hava saldırısında 33 asker şehit oldu, 32 asker ise yaralandı. Yaşanan elim olay sonrasında şehit askerlerin kimlikleri belli olurken, Gaziantep siyaset ve iş dünyasında saldırıya ilişkin kınama mesajları yayınlandı. Öte yandan Gaziantep Valiliğinde İdlib Saldırısı ile ilgili olarak toplantı düzenlendi.

VALİ GÜL: YÜREĞİMİZ YANDI

Gaziantep Valisi Davut Gül, , İdlib’de rejim güçlerinin düzenlediği hava saldırısı sonucu şehit olan askerler için başsağlığı mesajı yayımladı. Vali Gül, “İdlip'de hain bir saldırı sonucu 33 askerimizin şehid olması ve yaralı askerlerimizin bulunması millet olarak yüreğimizi yakmıştır. Vatanı ve milleti uğruna canını feda eden kahraman Mehmetçiklerimize Allahtan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı, yaralı askerlerimize acil şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun” ifadelerine yer verdi.

ŞAHİN: SURİYE’DE YAŞANAN OLAYLARA SESSİZ KALINMADI

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, İdlib’de rejim güçlerinin düzenlediği hava saldırısı sonucu şehit olan askerler için başsağlığı mesajı yayımladı. Şahin mesajında; Türk ordusunun Suriye’de destansı bir mücadele verdiğini hatırlatarak şunları söyledi: “Suriye’de yaşanan olaylara sessiz kalmayarak hem bölgede yaşanan insanlık dramını engellemek hem de ülkenin sınır güvenliğini sağlamak amacıyla İdlib’de bulunan kahraman Türk askerleri, 27 Şubat 2020 tarihinde Suriye rejim güçleri tarafından düzenlenen hava saldırısı sonucu şehit edilmişlerdir. Vatanseverlik ruhuyla Suriye’de şehadete eren kahraman şehitlerimize şahsım ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi adına Allah'tan rahmet, kederli ailelerine ve milletimize baş sağlığı dilerim.”

REKTÖR GÜR: DEVLETİMİZİN ALDIĞI KARARIN ARKASINDAYIZ

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Rektörü Prof. Dr. Ali Gür tarafından 27 Şubat 2020 tarihinde, Suriye'nin İdlib kentinde Türk askerlerine düzenlenen hava saldırısı üzerine baş sağlığı mesajı yayımlandı. Prof. Dr. Ali Gür, mesajında, "Başta sınır güvenliği olmak üzere ülkemizin her türlü hak ve menfaatlerini korumak için İdlib’de bulunan askerlerimizin Esed unsurları ve onun işbirlikçileri tarafından düzenlenen alçak ve hain bir hava saldırısına maruz kalmışlardır. Yetkililer tarafından yapılan son açıklama itibariyle bu menfur saldırı sonucu maalesef 33 askerimiz şehit olmuş, 32 askerimiz de yaralanmıştır. Gaziantep Üniversitesi senatosu olarak bu hain saldırıda şehit olan Mehmetçiklerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır ve başsağlığı dilerken yaralı askerlerimize de acil şifalar diliyoruz. Gaziantep Üniversitesi olarak dün toplanan İdlib zirvesinde gayri meşru Esed rejimine karşı misliyle mukabele edilmesi konusundaki devletimizin aldığı kararın arkasındayız. Yüz binlerce Suriyelinin ölümünden sorumlu Esed rejiminin bu alçak saldırılarının ve işlediği insanlık suçlarının durdurulması amacıyla başta NATO üyesi ülkeleri olmak üzere tüm uluslararası camianın üzerine düşen sorumluluğu derhal yerine getirmesi en büyük temennimizdir" denildi.

TAHMAZOĞLU: SALDIRININ KARŞILIĞI MİSLİ İLE VERİLDİ

İdlib'de Türk askerlerine yönelik gerçekleştirilen hava saldırısın da şehit olan askerlerin tüm ülkede olduğu gibi kendisini de derinden yaraladığını belirten Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu “Acımız çok büyük. İdlib’de rejim unsurlarının hain hava saldırısı sonucu Şehit olan askerlerimizin haberi ülkemizi derinden üzmüş ve yaralamıştır. Kendi halkına zulmeden bir anlayışa dur demek ve ülkemizin bekası için orada bulunan kahraman Mehmetçiklerimize yapılan bu saldırının karşılığı misli ile verilmiştir. Türkiye Cumhuriyeti devleti güçlüdür. Bu hainlere bugüne kadar hak ettiği cezayı verdiği gibi bundan sonra da vermeye devam edecektir. Bu acıların tekrar yaşanmaması dileğimle; yaralı askerlerimize acil şifalar, şehit olan evlatlarımıza Allah'tan rahmet yakınlarına ve milletimize başsağlığı diliyorum. Başımız sağ olsun” dedi.

FADILOĞLU HAİN SALDIRIYI KINADI

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Rusya destekli Esed rejiminin İdlib'teki saldırılarını kınadı. Fadıloğlu, saldırılarda şehit olan askerlere Allah’tan rahmet, yaralı askerlere de acil şifalar diledi. Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Rusya destekli Esed rejimi tarafından gerçekleştirilen ve 33 Türkiye Cumhuriyeti askerinin şehit olması sonrası açıklamada bulundu. Saldırıyı nefretle kınayan Başkan Rıdvan Fadıloğlu, "Acımız çok büyük. İdlib’ten gelen haber, yüreğimizi yaktı. Milletimizin başı sağ olsun. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralı askerlerimize de acil şifalar diliyorum. Bize düşen, devletimizin yanında ve destekçisi olmaktır. Gün, birlik ve beraberliğimize sahip çıkma günüdür. Ülkemiz, bu alçak ve hain saldırının hesabını en ağır şekilde soracaktır" ifadelerini kullandı.

ŞİMŞEK: ACIMIZ BÜYÜK

Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Cengiz Şimşek, bir açıklama yaparak, İdlib’de Türk askerlerine yönelik düzenlenen alçakça saldırıyı kınadı. OSB Başkanı Şimşek, İdlip'te Türk askerine yönelik saldırıya tepki göstererek, "Milli güvenliğimizi sağlamak üzere İdlib’de görev yapan kahraman askerlerimize yönelik gerçekleştirilen menfur saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Türk milleti olarak acımız büyük. Adeta sözün bittiği noktadayız. Yüreğimiz yanıyor. Bu kalleşçe saldırının sorumluları elbette hesabını vereceklerdir. Türk milleti olarak böyle ortamlarda birlik ve beraberliğimizi daha da güçlendirmeli, Mehmetçiğimize destek olmalıyız. Gaziantepli sanayiciler olarak milli güvenliğimizi sağlamak amacıyla Suriye’de bulunan Mehmetçiğimizin ve devletimizin yanındayız. Bu konuda bizlere düşecek olan her türlü desteğe hazırız. Allah Mehmetçiğimizin tırnağına taş değdirmesin. Bu vesile ile ülkemizin huzur ve güvenliği için İdlib’deki hain saldırıda şehit düşen kahraman askerlerimize yüce Allahtan rahmet, yakınlarına ve tüm milletimize de başsağlığı diliyoruz" ifadelerini kullandı.

KİLECİ: MİLLETÇE KENETLENMEK ZORUNDAYIZ

Türkiye’nin bölünmez bütünlüğü, sınır güvenliğinin sağlanması ve Suriye’de barış ve huzurun temini amacıyla İdlib’te bulunan Türk askerlerine yönelik haince düzenlenen hava harekatı sonrası 33 askerin şehit olduğunu ifade eden GAİB Koordinatör Başkanı Ahmet Fikret Kileci, “Mehmetçiklerimize düzenlenen haince saldırı sonrası 33 askerimizin şehadet haberini üzülerek aldık. Öncelikle şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralı askerlerimize acil şifalar diliyoruz. Milletimizin başı sağ olsun. Bu melun saldırıyı kınıyor, Aziz Milletimize sabırlar diliyoruz. Bölgede bulunan askerlerimiz bir taraftan vatanımızın bölünmez bütünlüğünün korunması, sınır güvenliğimizin sağlanması için görev yaparken diğer taraftan o bölgede yaşayanların huzur ve güvenliğini de temin ediyor. Bu misyonu üstlenen Mehmetçiklerimizin, ordumuzun, devletimizin ve milletimizin yanındayız. Üzerimize düşeni fazlasıyla yerine getirmeye hazırız. Bu olaylar gösteriyor ki milletçe kenetlenmek ve bir olmak zorundayız. Türkiye şu anda zorlu bir süreçten geçiyor. Bu süreci hep birlikte, ortak hareket ederek atlatacağız. İdlib şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralı askerlerimize acil şifalar diliyoruz. Milletimizin başı sağ olsun” şeklinde konuştu.

KAPLAN: SALDIRI KARŞILIKSIZ KALMAYACAKTIR

TİM Halı Sektör Kurulu Başkanı Salahattin Kaplan, İdlib’te Türk askerlerine yönelik düzenlenen alçak saldırıyı kınayarak, herkesin eve iş yerlerini bayrakla donatmaları konusunda çağrıda bulundu. Başkan Salahattin Kaplan, açıklamasında, “Türkiye’nin milli menfaatleri ile Suriye halkının barış ve huzura kavuşması için İdlib’de görev yapan kahraman Mehmetçiğimize yönelik alçaksa saldırıyı şiddetle kınıyor, lanetliyoruz. Türkiye güçlü bir ülkedir. Yapılan saldırı karşılıksız kalmayacaktır. Kalmıyor da. Şimdi birlik ve beraberlik zamanıdır. Türk milleti olarak böyle ortamlarda birlik ve beraberliğimizi daha da güçlendirmeli, devletimize her anlamda destek olmalıyız. Ev ve işyerlerimizi bayraklarla donatmalı, düşmanlarımıza karşı kenetlenmeliyiz. Bu vesile ile kahraman şehitlerimizi bir kez rahmet ve saygı ile anarken, yaralı askerlerimize de acil şifalar diliyoruz. Milletimizin başı sağ olsun” ifadelerini kullandı.

ALTUNKAYA: SALDIRIYI LANETLİYORUZ

Suriye'nin İdlib kentinde Mehmetçiklere yönelik rejim unsurları tarafından düzenlenen hain saldırıyı lanetlediklerini ifade eden TİM Sektör Kurulu Başkanı Mahsum Altunkaya, “Mehmetçiklerimize yönelik düzenlenen hain saldırıyı lanetliyoruz, kınıyoruz. Milletçe her zamankinden daha çok kenetlenmek, birlik ve beraberliğimizi koruyarak sükunetle hareket etmek zorundayız” dedi. Altunkaya yayımladığı yazılı mesajında Türkiye'nin bölge için büyük önem taşıdığını, mazlumların tek umudu haline geldiğini de sözlerine ekleyerek, “Türkiye'nin sınır güvenliğini korumak, vatan toprağımızın bölünmez bütünlüğüne yönelik tehlikeleri ortadan kaldırmak ve bölgede bulunan mazlumların huzurunu sağlamak üzere görev yapan askerlerimize yönelik düzenlenen hain saldırı sonucu 33 askerimizin şehit olduğunu üzülerek öğrendik. Ülkemiz zorlu bir süreçten geçiyor. Milletçe olaylar karşısında daha duyarlı olmak, birlik ve beraberliğimizi muhafaza ederek kenetlenmek ve her zamankinden dana fazla güçlü olmak zorundayız. Gün birlik ve beraberlik günüdür. İdlib’te şehit olan askerlerimize Allah’tan rahmet, yaralı askerlerimize acil şifalar dileriz. Ülke olarak her alanda daha güçlü olmak için her zamankinden daha fazla çalışmak, üretmek, özellikle savunma sanayimizi geliştirmek zorundayız. Bizler devletimizin, milletimizin ve şanlı ordumuzun yanındayız devletimizin emrindeyiz. Üzerimize düşenleri her zaman olduğu gibi yapmaya verilecek görevleri yerine getirmeye hazırız” diye konuştu.

E.YILDIRIM

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.