Hava Durumu

Gaziantep, kırmızıya büründü!

Sağlık Bakanlığı tarafından oluşturulan ‘Hayat Eve Sığar’ Uygulamasında Gaziantep’in büyük bir bölümünün kırmızıya dönüştüğü görüldü. Covid-19 riskinin en yüksek olduğu ve vakaların bulunduğu alanları gösteren harita, Gaziantep’in durumunu bir kez daha gözler önüne serdi.

Haber Giriş Tarihi: 28.07.2020 17:42
Haber Güncellenme Tarihi: 28.07.2020 18:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Gaziantep, kırmızıya büründü!

Koronavirüs vaka sayıları ve yoğun bakım hasta sayısı her geçen gün artıyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından da sıkça paylaşılan konu, Gaziantep’te içinden çıkılmaz boyutlara ulaştı. Sağlık Bakanlığı tarafından oluşturulan ‘Evde Hayat Var’ uygulaması ile kentlerin Koronavirüs Vaka durumunu görmek mümkün oluyor. Salgının en etkili olduğu aylarda Gaziantep’te salgının etkisi çok fazla hissedilmezken, 1 Haziran itibariyle başlayan Yeni Normal Süreç ile vaka sayılarında Pik seviyesine ulaşıldı.

YOĞUNLUK RİSK HARİTASI

“Evde Hayat Var” uygulamasında illerin yoğunluk haritalarına yer verildi. Yoğun haritalarında, mavi alan düşük riskli, yeşil ve sarı renkli alanlar orta riskli, turuncu renkli alanlar yüksek riskli,  kırmızı olan bölgeler ise çok yüksek riskli alanlar olarak belirlendi. Uygulamada Gaziantep’in Yoğunluk Haritası da yer aldı.

KENTİN DÖRT BİR YANI RİSKLİ BÖLGE

Gaziantep Yoğunluk Risk haritası incelendiğinde, kentin her bir noktasında kırmızı renkli bölgelerin arttığı gözlemlendi. Hastalığın en yüksek boyutlara ulaştığı Nisan-Mayıs döneminde Yoğunluk Haritasında mavi renkli alanların yoğun olduğu görülmüştü. Aradan geçen 3 aylık süreçte Gaziantep’te riskli alanların arttığı gözlemlendi.

SALGIN RİSKİ ENDİŞESİ YÜKSEK

Riskli alanlarda meydana gelen bu artış, kent ile ilgili ortaya atılan vaka sayılarının yüksek olduğuna dair iddiaları güçlendirdi. Kent genelinde bulaşma riskinin en yüksek olduğu alanlar düğünler olduğu ifade edilmişti. Kurban Bayramı ile birlikte insanların daha fazla bir araya gelmesi nedeniyle salgın riskinin daha artmasından endişe duyuluyor.

OKULLARIN AÇILMASI TARTIŞILIYOR

Sonbahar aylarının yaklaşması, 31 Ağustos tarihinde okulların açılacak olması kentte tartışma konusu oldu. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından üç ilde sorun yaşandığı açıklanmış, illerden bir tanesinin ise Gaziantep olduğu ileri sürülmüştü. Okulların eğitim başlaması ile birlikte sınıf mevcudiyetlerinin de yüksek olduğu Gaziantep’te, salgının çocukların sağlığını etkilemesinden endişe duyuluyor.

A.DUMAN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.