Hava Durumu

“Gaziantep eğitimi, emin ellerde”

Gaziantep Valisi Davut Gül ve Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in katılımıyla Fıstık Park'ta LGS ve YKS'de dereceye giren öğrenciler için ödül töreni düzenlendi. Toplantıda bir konuşma gerçekleştiren Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, “Gaziantep’in eğitimi ne olacak?’ sorusu ile sıkça karşılaşıyoruz. İşte Gaziantep’in eğitimi sizlerle emin ellerde. Sizler bu işin başındasınız, bunu birlikte başaracağız” diye konuştu.

Haber Giriş Tarihi: 18.08.2020 17:43
Haber Güncellenme Tarihi: 18.08.2020 18:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
“Gaziantep eğitimi, emin ellerde”

Gaziantep Valisi Davut Gül ve Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in katılımıyla Fıstık Park'ta LGS ve YKS'de dereceye giren öğrenciler için ödül töreni düzenlendi. Toplantıda bir konuşma gerçekleştiren Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, “Gaziantep’in eğitimi ne olacak?’ sorusu ile sıkça karşılaşıyoruz. İşte Gaziantep’in eğitimi sizlerle emin ellerde. Sizler bu işin başındasınız, bunu birlikte başaracağız” diye konuştu.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından şehirde Liselere Geçiş Sınavı (LGS) ve Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı’nda (YKS) başarılı olan öğrenciler için Fıstık Park’ta Gaziantep Valisi Davut Gül ve Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in katılımıyla tören düzenlendi. Düzenlenen törende, GAGEV tarafından LGS’de başarı gösteren 21 öğrenciye 33 bin 600 TL, YKS’de başarı gösteren 190 öğrenciye ise toplamda 680 bin TL burs verileceği açıklandı.

GAZİANTEP EĞİTİMİ İLE İLGİLİ OLUMSUZ ALGI YIKILDI

Törenin açılış konuşmasını gerçekleştiren Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe, “Gaziantep Eğitimi ile ilgili olumsuz bir algı var. Bugün oluşan tablo, olumsuz algının yıkıldığını gösteriyor. Gaziantep’in eğitimdeki algısının yıkılmasında lider bir Valimizin olması, Eğitime her yönüyle destek veren Büyükşehir Belediye Başkanımızın olması, tüm ilçe belediye başkanlarımızın ve protokol üyelerinin eğitime desteklerine şahidiz. Geçtiğimiz gün iki yeni protokol imzaladı. Okulların açılıp açılmayacağı konusu daha tartışılırken, biz protokoller üzerine protokoller hazırlayarak, eğitim için dünya kadar para harcandı. GAGEV Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Valimiz olmak üzere, yönetim kurulu üyelerimiz burada. Biz öğrencilerimize bu zamana kadar destek olduk, siz anne ve babalarımız ile birlikte destek vermeye devam edeceğiz.  Çocuklarımıza burs vereceğiz, onları takip edeceğiz” dedi.

“EĞİTİMİ İLE YÜKSELEN GAZİANTEP”

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, “Gelecek gençlerimize emanet, geleceğimiz emin eller. GAGEV olarak Valimiz Başkanlığında toplanıyoruz.  Artık insana yatırım yapmak, kalkınmanın en önemli koşuludur. Eğitimde nitelik ve niceliğin artması konusunda ciddi çalışmalar yaptık. Bizler kendi şehrimizden sorumluyuz. ‘Eğitimi ile Yükselen Gaziantep’ dedik. Geleceği gençleri ile birlikte inşa eden bir Gaziantep için yolumuza devam ediyoruz.”

“GELECEĞİ BİRLİKTE İNŞA EDECEĞİZ”

Gaziantep’in eğitimi ile ilgili olumsuz eleştirileri hatırlatan Şahin, “Gaziantep’in eğitimi ne olacak?’ sorusu ile sıkça karşılaşıyoruz. İşte Gaziantep’in eğitimi sizlerle emin ellerde. Sizler bu işin başındasınız, bunu birlikte başaracağız. Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevine geldiğim günden bu yana 110 okulun imarını belediye başkanlarımız ile birlikte teslim ettik. Tüm okulların onarımdan geçmesi yönünde çalışma yaptık. Bütçemizin önemli bir kısmını eğitime harcadık. GASMEK’i kurduk. Gaziantep’te tüm çocuklar eşit şartlarda yarışamıyor. GASMEK’i kurarak, fırsat eşitliği sağladık. GASMEK’te yaptığımız son düzenlemelerle 5 yılda 127 doktor adayımız oluştu.

Gaziantep’te 1 milyon gencimiz, 600 bin öğrencimiz var. Her çocuğun hayatına, gönlüne dokunacağız. Sizlerle birlikte geleceği inşa edeceğiz” diye konuştu.

“SİZLERLE GURUR DUYUYORUZ”

Törende konuşan Ak Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer, “Uzun yıllardır Gaziantep Eğitiminin yükselmesi, bir Gaziantep Modeli oluşması için çalışmalarımızı yapıyoruz. Böyle güzel bir törende Gaziantep Eğitimi ile ilgili olumsuz algıyı sona erdirecek, yeni bir başarı hikayesinin ortaya çıkaracak törendeyiz. Bu açıdan çok mutluyum. Önce fiziki koşullar, sonra nitelik, nicelik ve başarılar arka arkaya geliyor. Son 1,5 yılda 200’e yakın okul planlandı. Birçoğu bitmek üzere. Gaziantep’in tamamı büyük bir şantiye. Gaziantep’in eğitimini daha yükseklere taşımak için bu ekip tüm gayreti gösterdi. Bizlerde milletvekilleri olarak, Bakanlık, Meclis ve Plan ve Bütçe nezdinde tüm desteğimizi Gaziantep’e verdik. Başarılı olan tüm öğrencilerimize teşekkür ediyorum. Sizler Gaziantep’i, Eğitimde Yükselen Gaziantep haline getirecek ve kentin gururu olacak öğrencilerimizsiniz. Sizlerle gurur duyuyoruz” şeklinde konuştu.

“HER BAŞARILI ÖĞRENCİNİN YANINDA OLMAK İSTİYORUZ”

LGS ve YKS’de başarı sağlayan öğrencilere ve ailelerine seslenen Gaziantep Valisi Davut Gül, “Projemizin ismini PırlantaAntep olarak belirledik. Her bir öğrencimiz bizim için birer pırlanta. Sizleri daha kıymetli bir şeyle ifade edemedik. Öğrencilerimizin başarılarında emeği olan tüm herkese teşekkür ediyorum. GAGEV olarak Gaziantep ile ilgili olan her konuya destek oluyoruz. Bu yıl 211 öğrencimize burs veriyoruz. Gaziantep’te her başarılı öğrencinin yanında olmak istiyoruz.  Gaziantep’in eğitim alt yapısını güçlendirmek için çalışıyoruz. Gaziantep’te inşaatı devam eden ve inşaatı tamamlanan derslik sayımız, 4 bin. Cumhuriyet tarihi boyunca yapılan dersliklerin 4’te 1’i son iki yılda tamamlanıyor. Eksiğimiz var. Gaziantepli hayırseverlerden Allah razı olsun. Hayırseverlerimiz ile birlikte eksik kalanları tamamlayacağız. Nereye giderseniz gidin, bu topraklara ait olduğunuzu unutmayın” diye konuştu.

Konuşmaların ardından LGS ve YKS’de başarı gösteren öğrencilere hediye takdiminde bulunuldu.

A.DUMAN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.