Hava Durumu

“Gaziantep, çağ atladı!”

Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Nuhoğlu, Gaziantep ve bölgesindeki sektör temsilcileriyle akşam yemeğinde bir araya gelerek, nakliyatçılık sektörünün dünü, bugünü ve gelecekle ilgili hedeflerini değerlendirdi. Toplantı öncesi gazetecilerin sorularını yanıtlayan Nuhoğlu, Gaziantep’in çağ atladığını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 15.06.2021 15:00
Haber Güncellenme Tarihi: 15.06.2021 16:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
“Gaziantep, çağ atladı!”

Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Nuhoğlu, Gaziantep’te nakliye sektörü temsilcileri ile bir araya geldi. Nakliye Sektörünün sorunları ve çözüm önerilerinin masaya yatırıldığı toplantıda konuşan Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Nuhoğlu, Gaziantep’in ihracat ve nakliye sektöründe önemli oranda geliştiğini belirtti.

“GAZİANTEP, GURUR KAYNAĞIMIZ OLDU”

Uluslararası Nakliyeciler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Nuhoğlu, “2001 yılından bu yana geldiğim Gaziantep, özellikle son dönemlerdeki ekonomik atağıyla gurur kaynağımız oldu. Gaziantep ekonomide uçuyor, sürekli organize sanayi bölgeleri açılıyor, sürekli olarak bütün dünyaya mal sevk ediyor. Bu bizim gurur kaynağımız.”

“İSO 500’DE 29 FİRMA VAR”

Gaziantep’te 8 milyar dolarlık ihracatı konuştuklarını söyleyen Nuhoğlu, “Daha önemlisi Türkiye’nin En Büyük 500 şirketi içerisinde Gaziantep’te 26 olan firma sayısı 29’a yükseldi.  2018 yılından bu yana yüzde 20 artış oldu. Türkiye’nin en büyük firmaları artık burada. 6 Organize Sanayi Bölgesi ful çalışıyor, yeni organize sanayi bölgeleri yapımı için taleplerde bulunuyor. Bu OSB’lerde yapılmış olan yatırımların yüzde 90’ı da ihracat. Yapılan ihracatın yüzde 38’i Orta Asya ve Ortadoğu, yüzde 20’si AB ülkeleri, yüzde 15’i ise ABD’ye yapılıyor. Gaziantep ekonomide, üretimde yükseliyor. Sürekli olarak yeni OSB’ler açılıyor, tüm dünyaya mal sevk ediliyor. Tüm üreticilere teşekkür ediyorum.”

“GAZİANTEPLİ NAKLİYECİLER TAŞIYOR”

Sözlerini sürdüren Nuhoğlu, “Bunlar çok önemli ancak çok önemli bir konu daha var. Bu kadar büyük ihracat yapılan bölgede çok daha büyük altyapısına hazır, kendini geliştiren bir lojistik sektörü var. Bugün yıllarca hep önem verdiğimiz lojistiğin ve hepsinden öte lojistiğin hizmetlerin daha önemli olması ülkelerin performanslarını artıyor. Bunu da çok net görmüş olduk. Her yere bu bölgede üretilen malları taşıyorlar. En önemlisi Gaziantepli nakliyeciler taşıyor bunları. Gaziantep’te yatırım yapmış nakliyecilerin yaptığını, ne İstanbul’dan, ne de yurtdışından yatırım yapmış olan nakliyeciler yapabiliyor. Gaziantepli nakliyeciler depolamayı, taşımayı yapıyorlar ve bu bizim için gurur kaynağıdır. Nakliyecilerimize ve üreticilerimize şapka çıkartıyorum.”

“BAŞARILI OLMAK GAZİANTEPLİLERİN GENLERİNDE VAR”

“Başarılı olmak Gazianteplilerin genlerinde var. Sektör, ihracatçı ve taşımacı hep beraber hareket ediyor. 5 yıl öncesine göre Gaziantep’in çağ atladığını söyleyebilirim. Daha önce 34 tane olan uluslararası nakliyecimiz varken bugün 60 oldu. Dünyanın 4 bir yanına nakliye hizmeti sunuyoruz. Bunlar bizim için çok önemli. Lojistik konusunda ciddi yetkinliğimi var, bütün ihracatı taşımaya hazırız” diye konuştu.

A.DUMAN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.