Hava Durumu

Gastropark için ilk adım…

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin başkanlığında toplanan Büyükşehir Belediye Meclisi Haziran ayı 1. Birleşim Toplantısında 100.Yıl Kültür Parkı’nda devam eden kamulaştırma çalışmaları gündeme geldi. Söz konusu gündem maddesinde 180 bin metrekare alana sahip 100. Yıl Kültür Parkı içerisinde kalan alanların kamulaştırılarak, Uluslararası Gastronomi Festivalinin düzenleneceği, Gastropark Projesi’nin yapılacağı açıklandı.

Haber Giriş Tarihi: 14.06.2021 17:02
Haber Güncellenme Tarihi: 14.06.2021 18:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Gastropark için ilk adım…

 

Büyükşehir Belediye Meclisi Haziran ayı 1.Birleşim Toplantısı Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin başkanlığında toplandı. Gündemde yer alan 60 maddenin görüşüldüğü toplantıda 100.Yıl Kültür Parkı’nın devamında bulunan alanların kamulaştırılarak GASTROANTEP Festivalinin düzenleneceği kalıcı bir alanın oluşturulması için proje hazırlandı.

Mecliste 57.maddesinde 100. Yıl Kültür Parkı alanında kalan taşınmazın 5393 sayılı Belediye Kanunun 18.maddesinin e bendi ve 2942 sayılı kamulaştırma kanununun 26.maddesi kapsamında trampa işleminin yapılması hususu gündeme geldi.

GASTRONOMİ FESTİVALİ, GASTROPARK’TA YAPILACAK

Gündem maddesine ilişkin Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Erdem Güzelbey, “Göstermiş olduğumuz alan 100.Yıl Kültür Parkı, 180 bin metrekarelik bir alanı kapsıyor. Bu alan içerisinde konut alanı ve Harikalar Diyarı yer alıyor. Büyükşehir Belediyesi olarak 180 bin metrekarelik alan içerisine Gastropark adından ayrı bir alan yapıyoruz. Bu alan için kamulaştırma yapıyoruz ve Gastronomi Festivali için park alanını bu yıl içerisinde tamamlamayı düşünüyoruz. İmar Daire Başkanlığımız çalışmalarını yapıyoruz.”

“KAMULAŞTIRMA ZORLU BİR SÜREÇ”

Kamulaştırma çalışmalarının devam ettiğini kaydeden Güzelbey, “180 bin metrekare alan içerisinde, Büyükşehir Belediyesi’nin kamulaştırması devam eden 80 bin metrekare yeri var. Bu alanın içerisindeki 80 bin metrekarelik alanı daha önce trampa yoluyla kamulaştırıyoruz. 48 bin metrekaresi belediyemize geçmiş durumda, 31 bin metrekare daha burada trampa yapacağız. O bölgede tamamen şahsa ait olan yerler, hissedar olan yerler var. Kamulaştırma zor bir süreç. İstek ve talepleri yerine getirmek zaman alıyor. Biz bunu daha çok arsa trampası yoluyla çözüyoruz. Tüm alan bu toplantıya yetişmedi, Ağustos meclisine kalan bölüm yetişecek. Bu alanda hızlı bir şekilde devam edeceğiz.”

KAMULAŞTIRMA ALANI

GASTROANTEP Festivalinin önemine vurguda bulunan Güzelbey, “Sayın Bakanımızın Gastronomi Festivalini Uluslararası Alana taşıması ile birlikte daha derli toplu alanda yapılması için Gastropark alanının oluşturulması gerekiyor. Şu anda Festival Park alanında düzenleniyor. Görüldüğü üzere kamulaştırmalarda gecikmeler olabiliyor. Kamulaştırma çalışmaları tamamlandıkça bu alanlarda plana dahil edilecek. Gastropark, yılın 12 ayı çalışacak. Gastronomi Festivalimizin yanı sıra küçük çaplı organizasyonlarımız olacak” ifadelerini kullandı.

Gündem maddesi oy birliği ile İmar Komisyonuna sevk edildi.

KAMİL OCAK SPOR SALONU

Gündemin 1. Maddesinde  Büyükşehir Belediyesi ile Gaziantep Valiliği ve diğer kurum ve kuruşlar arasında Kamil Ocak Spor Salonu Projesi’nde protokol yapma ve protokol imzalamaya Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’e yetki verilmesi konusu gündeme geldi.

Konuya ilişkin açıklama Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, “Rahmetli Kamil Ocak’ın ismini yaşatacağız. Şehitkamil Bölgesi’nde 4 bin kişilik yeni bir kapalı spor salonu yapacağız. Buraya da Rahmetli Kamil Ocak’ın ismini vereceğiz. Bu salon için Gençli ve Spor Bakanlığımızla protokol yapacağız. Protokol önümüzdeki günlerde yapılacak. Bu salonun içinde atletizm, jimnastik salon sporlarının tamamı olacak şekilde planlanıyoruz. Yapacağımız salonla Şehitkamil İlçemizin de salon eksiklerini gidereceğiz” ifadelerini kullandı.

Söz konusu madde oy birliği ile kabul edildi.

A.DUMAN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.